Sözcü gazetesi yazarlarının yargılandığı davada ara karar

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Sözcü gazetesi yazarları hakim karşısına çıktı. Emin Çölaşan ve Necati Doğru'nun da aralarında bulunduğu 5 sanığın, FETÖ'den yargılanmasına başlandı. Sanıklar için 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
İlk duruşma İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Emin Çölaşan ve Necati Doğru ile gazetenin genel yayın yönetmeni Metin Yılmaz'ın da arasında olduğu 5 sanık mahkemeye katıldı.

Çölaşan duruşmaya Ankara'dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile bağlandı, 42 yıllık gazetecilik hayatını savundu. Mahkeme başkanının yazılarıyla ilgili sorularına yanıt verdi. FETÖ ile uzaktan yakından ilgisinin olmadığını söyledi.

"42 yıllık gazeteciyim. Onlar hakkında yüzlerce yazı yazdım. Beni defalarca mahkemeye verdiler. FETÖ'cü olarak karşınızda olmak rencide edici. Reddediyorum."

Yazdığı yazılardan üçünün soruşturma konusu olduğunu, iki yazısıyla ilgili takipsizlik kararı verildiğini ve bir yazısı nedeniyle bu davanın açıldığını aktardı Emin Çölaşan. Yazısının binlerce yazı içinden cımbızla çekildiğini, cezaevinden Mayıs 2017'de mektup gönderen bir kadınla ilgili olduğunu ve kadının çocuklarından koparılmış olmasını eleştirdiğini ifade etti.

Duruşmayı, Gürsel Tekin ve Muharrem Erkek'in de aralarında bulunduğu bazı CHP milletvekilleri de izledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosunca hazırlanan iddianamede, 5 sanığın 7 buçuk yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor. Sanıklar ''FETÖ silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek yardım etmekle" suçlanıyor.

Davada ara karar verildi. Dosya, aynı mahkemede gazetenin sahibi Burak Akbay'ın da aralarında bulunuğu 4 sanığın yargılandığı davanın dosyasıyla birleştirildi. Mahkeme heyeti, mütalaasını hazırlaması için dava dosyalarının cumhuriyet savcısına gönderilmesine karar verdi.

Kaynak:Ulusal kanal

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.