Sinan Oğan İzmir’de ’hayır’ toplantısı yaptı

MHP’den ihraç edilen Sinan Oğan, 500 bin Suriyeli Avrupa’ya 500 bin Suriyeliyi de ülkesine göndermeyi teklif etti.

“Hayırlı Anadolu Yürüyüşü” kapsamında İzmir’de referandum öncesi toplantı yapan Sinan Oğan, “Avrupa’da bakanlarımız polis eşliğinde sınır dışı ediliyor. Avrupa’yı kınıyorum. Yaptıkları terbiyesizliktir" dedi. Protesto ve tepkilerin yetersiz olduğunu savunan Oğan, "Avrupa’ya 40 tane inek gönderiyorlar. Narenciye sıkıyorlar. Lale kesiyorlar. 4 milyon Suriyeli var. Kadın, çocuk, yaşlı, hasta; hepsine biz bakalım. 500 binine de hadi Avrupa baksın. Sahilde taşı sıksa suyunu çıkaracak Suriyeli delikanlılara, nargile fokurdatanlara biz niye bakalım? Sahillerde milleti dikizleyeceğine gitsin kendi memleketinin derdine düşsün. Bunu söyleyince ‘faşist’ diyorlar. Çok istiyorlarsa birazını Avrupa’ya gönderelim. 500 bin Suriyeliyi bir tanesinin burnu kanamadan, son derece modern gemilere dolduralım ve Avrupa’ya gönderelim. Hodri meydan. Avrupalı bizden fakir mi? 1 milyon eli silah tutan var. 500 binini Suriye’ye gönderelim, onların önünde PYD, Esad durmaz. 3 milyonuna biz bakacağız. Sokaklardan da toplayacağız. Modern kamplarda bakılacaklar” diye konuştu.

“Faydası olacağına inansaydık ‘evet’ derdik”

“Türk milliyetçileri olarak ‘evet’in Türkiye’ye zerre kadar faydası olacağına inansaydık biz de ‘evet’ derdik” diyen Oğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu bir parti için mesele, genel başkanlık yarışı, sen-ben kavgası değil, memleket meselesi. Memleket meselesi olduğu için yollara düştük. Dört bir yanda ‘hayır’ı anlatmaya devam edeceğiz. ‘Hayır’ için o kadar çok sebebimiz var ki. ‘Evet’i akşama kadar anlatıyorlar. Bir tanesi çıkıp gerekçe ortaya koyabiliyor mu? 2019’da düşünün ki AK Partili biri seçilmedi. Bu kadar yetkiyi alan ve AK Partililerden hoşlanmayan biri, ‘devlet kurumlarında başörtüsünü yasaklıyorum’ dese, hangi mahkemeye gidilecek? Öyle bir sistem getiriyorlar ki önünde sonunda gelip bunların ayağına dolacak ama olan Türkiye’ye olacak.”

“Olağan kurultay süreci doluyor”

Oğan, MHP’deki kurultay konusundaki son durum hakkında da “Mahkeme sürecinde olağanüstü kurultay için imza topluyorduk. İki gün sonra olağan kurultay süreci doluyor. 21 Mart günü iki yıllık olağan kurultay süreci doluyor. Artık tüzük değişikliğine gerek yok. Her an delege isterse olağan kurultayı istediği tarihe koyabilir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.