Selahattin Demirtaş Muş’ta
MUŞ (İHA) – Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş, ekonomiden önce barışın şart olduğunu belirterek, “Sen Diyarbakır’da ekonomik paketi açıklıyorsun da bu ülkede huzur yoksa yatırım da yapılmıyor” dedi.
Sabah saatlerinde büyük bir konvoyla karşılanan Selahattin Demirtaş ve beraberindekiler, Malazgirt ilçesinde halkla bir araya geldi. Demirtaş, Alparslan’ın Kürtlerin desteği ile Anadolu’ya girdiğini ifade etti. Demirtaş, “Bunlar tarihten söz ediyor. Malazgirt’te Alparslan’dan söz ediliyor. Alparslan’ın Anadolu’ya giriş yaptığını görürsünüz. Türk devleti tarih boyunca ilk defa Kürtlerle birlikte hareket etti. İlk defa birlikte bir anlaşma yaptılar. Alparslan kimin desteği ile Anadolu’ya girdi? Mervani Kürtleri desteği ile 10 bin süvari ile girdiklerinden bu yana yaklaşık bin yıl olmuştur. 1071’de Alparslan Malazgirt’e gelmeden önce de Kürtler burada vardı. O zamanlar da Kürt beyliklerinden destek alınarak Anadolu’nun kapıları açıldı. Kürtlerle ittifak yaparak bunu başardılar. Şimdi Türk halkı bu ittifakı, işbirliğini unutarak nasıl kardeşliği sağlayacak? Madem beraber mücadele ettik, madem bu vatanın her karış toprağında bizler kanımızı ortak döktük, o halde eşit yaşamanın kime nasıl bir zararı olabilir” dedi.
Daha sonra Bulanık ilçesine geçen ve İnönü Caddesi üzerinde halkı selamlayan Demirtaş, Türkiye’nin bütün sorunlarını çözecek olan tek parti olduklarını dile getirdi. Demirtaş, “Demokrasi içerisinde özgürlükleri genişleterek, barışça, kardeşçe, huzurlu ve adil bir yaşam nasıl korunabilir, yıllardır bunu anlatıyoruz. Parlamentoda anlatıyoruz, meydanlarda anlatıyoruz. Sonuçta söz halkındır. Karar halkındır. İzin verirseniz barış olur. Sizler özgürlük sevdasında vazgeçmeseniz, bu ülkede barış gelir. Bu ülkede toprağa düşen her can, bu ülkenin evladıdır, kardeşidir. Biz birbirimize yabancı değiliz. Canlar arasında, anne baba arasında, onun acısı arasında ayrım gözetmek de zaten insan olmaktan çıkmaktır. Kan duracaksa, şu savaş duracaksa biz HDP olarak her türlü fedakarlığa hazırız. Bugüne kadar siyasi çekişmelerimiz siyasi çıkar için değil, barış içindir” ifadelerini kullandı.
Konuşmasında Başbakan Binali Yıldırım’ı eleştiren Demirtaş, “Bu ülkenin Başbakanı diyor ki ‘çözüm yok, barış yok’, böyle bir ciddiyetsizlik olur mu? Her gün insanlarımız ölüyor. Türkiye’nin her tarafına gencecik tabutlar gidiyor. Dünyanın en ağır yükü o tabutlardır. Bu kanı durdurmak bu kadar kolay, bu kadar basitken bu çözüm mözüm yok deyip atamazsın. Sen Başbakansın. Ülkenin sorunlarını çözmek için o koltuğa oturdun. Bize düşen insanların ölümü değil, barış yapalım. Biz siyasetçiler barış ve huzur için varız. Bu ölümleri durdurmak bizim gibi siyasetçilerin görevidir. Sen Diyarbakır’da ekonomik paketi açıklıyorsun da bu ülkede huzur yoksa yatırım da yapılmıyor. Ekonomiden önce barış şarttır. Zulüm ne kadar ağır olursa olsun, siz geri adım atmayın. Biz Allah’tan başkasında korkmuyoruz. Bir yerde barış yoksa yatırım olmaz. Barış istiyoruz. Hükümet halkı ezmek için değil, barış için vardır” diye konuştu.
Barış için Diyarbakır’da açlık grevi başlattıklarını ve barış olana kadar haykıracaklarını belirten Demirtaş, konuşmasının ardından ilçeden ayrıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.