"SAHTEKARLARIN KURBANI OLMAYIN!.."

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Son zamanlarda sosyal medya platformlarına verilen sahte ilanlarla vatandaşların dolandırılması üzerine Bursa Sosyal Medya Derneği harekete geçti.

Bursa Sosyal Medya Derneği, dolandırıcılıkların önüne geçmek maksadıyla, bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, vatandaşın sahte ilanlarla nasıl yanıltıldığı ve dolandırıcıların hedefi olmaktan nasıl kurtulacağı anlatıldı.

Derneğin açıklaması şöyle; “Dolandırıcılar "Kredi Kartı aidatı geri alma başvurusu" adı altında sizin kredi kartı bilgilerini çalmaktadırlar. Yöntemleri de şu şekildedir. Sosyal Medya Platformlarında sponsorlu reklamları kullanarak size ulaşmakta, e-Devlet sitesi üzerinden Kredi Kartı aidatınızı geri alabilirsiniz açıklamalı paylaşımlarla ilginizi çekmektedirler.

Bu sayfalara tıkladığınızda e-Devlet sayfalarına benzetilmeye çalışılmış sitelere yönlendiriliyorsunuz.

Başvuru formu olarak sizin kredi kartı bilgileriniz isteniyor bu sayfada, kredi kartı bilgilerinizi girdiğinizde otomatik olarak kart bilgileriniz dolandırıcıların eline geçmiş oluyor.

Burada dolandırıcıların kullandığı facebook sayfası Turkiye.gov.tr sitesinin resmi sayfası olmadığı gibi sizi yönlendirdikleri web sitesi de turkiye.gov.tr adresli site değildir. Sizin kredi kartı bilgilerinizi çalmak için oluşturulmuş sahte sayfalar olup, bu tür sayfaları gördüğünüzde itibar etmeyiniz.

Girdiğiniz adresin doğrudan "turkiye.gov.tr" olup olmadığına ve adresin başında da "https" yazısı veya kilit ikonunun olmasına dikkat ediniz. Dolandırıcılar hazırladıkları siteler için küçük harf oyunlarıyla "turkiye.gov.tr" uzantısına benzer "turkiyegovtr.com" gibi adresleri kullanmaktadırlar. Uzantısı bu şekilde olan sitelerde hiçbir şekilde işlem yapmayın.”

Anahtar Kelimeler:
Busmed
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.