Sahte dolar operasyonu; paralar Fetö'ye mi aktarılıyor?

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İstanbul Esenyurt’ta bir matbaaya düzenlenen operasyonda, Kurban Bayramı öncesi piyasaya sürülmek üzere basılmış 100’lük banknotlar halinde sahte 271 milyon 150 bin Amerikan doları (1 milyar 530 milyon Türk lirası) ele geçirildi. FETÖ bağlantısı nedeniyle emniyet teşkilatından ihraç edilen B.Ç. adlı 1 komiserin de aralarında olduğu 5 kişi gözaltına alındı. Operasyonun Türkiye'nin en büyük sahte dolar operasyonu olduğu ifade edildi.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile Kaçakçılık Suçları ile Mücadele Şubesi ekiplerince, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, bir şebekenin Kurban Bayramı öncesi piyasaya sürmek üzere sahte Amerikan doları bastığını tespit ederek harekete geçti.

PANONUN ARKASINDA GİZLİ BÖLMEDE

Esenyurt'ta 19 Temmuz Cuma günü bir matbaaya düzenlenen baskında ilk başta herhangi bir suç unsuruna rastlanmazken, polisin dikkatini “Yüksek gerilim” yazan pano dikkatini çekti. Kapıdan geçilen gizli bölmede tahta paletler üzerinde 100'erlik banknotlar halinde 271 milyon 150 bin sahte Amerikan doları (1 milyar 530 milyon Türk lirası) ele geçirdi. Olayla ilgili biri Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması ( FETÖ/PDY) üyeliği nedeniyle emniyet teşkilatından ihraç edilen B.Ç. adlı 1 komiserin de aralarında olduğu 5 kişi yakalandı. Ele geçirilen miktarın, son yılların en yüksek sahte para miktarı olduğu ifade ediliyor.

FETÖ İLE BAĞLANTISI ARAŞTIRILIYOR

Gözaltına alınan şüpheliler Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.Firari 2 şüphelinin yakalanması için operasyonlar sürüyor. Gözaltına alınan komiserin FETÖ bağlantısı sebebiyle soruşturmanın kapsamının genişletildiği öğrenildi. Emniyetten yapılan açıklamada “Fethullahçı Terör Örgütü'nün mali kaynaklarının tespiti ve finansmanın önlenmesi başta olmak üzere çok yönlü devam ettirilecektir” denildi.

Kaynak: Sözcü

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.