Rahşan Ecevit son yolculuğuna uğurlanıyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Eski Başbakan Bülent Ecevit'in hayatını kaybeden eşi Rahşan Ecevit'e bugün veda ediliyor. Rahşan Ecevit, vasiyet ettiği gibi 60 yıllık hayat arkadaşı Bülent Ecevit'in yanına devlet mezarlığına defnedilecek.  DSP Kurucu Genel Başkanı, eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'in cenazesi, Kocatepe Camisi'ne getirildi.

Rahşan Ecevit, cuma günü 97 yaşında hayatını kaybetti.

Cuma akşamı, tedavi gördüğü GATA'da yaşamını yitiren Rahşan Ecevit’in vasiyeti eşi Bülent Ecevit'in yanına defnedilmekti. Bunun için yasal  düzenleme gerekiyordu.

Ntv'nin haberine göre, Konu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletildi. Ardından tüm siyasi parti temsilcileri arasında gerekli yasal düzenleme yapılması konusunda mutabakata varıldı.

Merhum Başbakan Bülent Ecevit de dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın girişimiyle devlet mezarlığına defnedilmişti.

Rahşan Ecevit Türk siyasi hayatının önemli kadın aktörlerinden biriydi.  1980 darbesinin ardından Bülent Ecevit'e siyaset yasağı getirilince Demokratik Sol Parti'yi kurdu ve ilk genel başkanı oldu. Yasak kalkınca Bülent Ecevit'e genel başkanlığı bıraktı ama her zaman siyaset sahnesinde yer aldı.

Ecevit çifti sadece siyasi duruşlarıyla değil son nefeslerine kadar sürdürdükleri beraberlikleriyle de bir döneme damga vurdu.

DSP Kurucu Genel Başkanı, eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'in cenazesi, Kocatepe Camisi'ne getirildi. 

Demokratik Sol Parti Eski Genel Başkanı Önder Aksakal, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve DSP eski yöneticileri olmak üzere CHP milletvekillerinin de cenaze törenine katılacağı biliniyor.

Rahşan Ecevit Kocatepe Camii'nde öğle namazını mütakip kılınacak cenaze namazının ardından devlet mezarlığında toprağa verilecek. 

RAHŞAN ECEVİT'İN MEZARINA MEMLEKETİ ŞEBİNKARAHİSAR'DAN TOPRAK GÖNDERILDI

 Eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi ve DSP'nin kurucusu Rahşan Ecevit'in mezarına konulmak üzere, memleketi Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinden toprak gönderildi.

Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün son yolculuğuna uğurlanacak Rahşan Ecevit'in cenazesine katılacaklarını söyledi.

İlçeden aldıkları toprağı, merhum Rahşan Ecevit'in mezarına bırakacaklarını belirten Yılancı, "Eniştemiz olarak gördüğümüz Bülent Ecevit'in mezarına da Şebinkarahisar'dan gönderilen toprak bırakılmıştı. Rahşan Hanım'ın çok sevdiği Şebinkarahisar'dan getirdiğimiz toprağı da mezarına koyacağız." dedi.

Yılancı, Şebinkarahisar halkının Rahşan Ecevit'i asla unutmayacağını ifade ederek kendisini her zaman saygı ve minnetle anacaklarını ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.