Putin ve Erdoğan’dan 3. Zirve: Türkiye - Rusya ilişkileri tüm boyutlarıyla ele alındı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Rusya'da düzenlenen Türkiye - Rusya 8. Üst düzey işbirliği toplantısı sona erdi. Suriye gündeminden S-400 anlaşmasına, vize serbestisinden ticarette yerli para kullanımına kadar birçok başlığın ele alındığı toplantıda, ticari ilişkilerde işbirliği vurgusu öne çıktı.

Moskova'da bugün düzenlenen Türkiye — Rusya 8. Üst düzey işbirliği toplantısının ardından liderler kameralar karşısına geçti. 

Toplantının basına açık gerçekleştirilen kısmında, liderlerin iş ve karşılıklı yatırım alanlarında yaptığı vurgular dikkat çekmişti. 

Erdoğan, "Türkiye'de yatırım yapmak isteyen Rus firmalarına her türlü kolaylığı sağlayacağız" derken, Vladimir Putin ise yabancı yatırımcıların Rusya'da kendilerini rahat ve güvende hissetmeleri için gereken her şeyi yapma sözü vermişti.

Vladimi Putin - Recep Tayyip Erdoğan

İkili görüşmelerin sona ermesinin ardından kameraların karşısına geçen Putin ile Erdoğan'ın basın toplantısında ise iki ülke arasındaki ilişkilerde ticari işbirliği vurgusu öne çıktı. 

S-400 gündeminden Suriye'de çözüme ilişkin atılması planlanan adımlara kadar birçok başka başlığın da ele alındığı görüşmelerde, Rusya ile Türkiye arasındaki ikili ve bölgesel ilişkilere dair işbirliğinin bundan sonra da süreceği bildirildi. (Sputnik)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.