POLİS GÜNÜ  tüm yurtta coşku ve sevgiyle kutlanıyor !

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türk Polis Teşkilatı 10 Nisan 1845 günü İstanbul’da kurulmuştur. Halen 1937 tarihli ve 3201 sayılı Emniyet Teşkilat Kanunu’na dayanarak örgütlenmiş ve 1934 tarihli 2559 sayılı Polis Vazife ve Sâlahiyet Kanunu ile yetkilendirilmiş bir teşkilattır. İçişleri Bakanlığı’na bağlı bir genel müdürlüktür. Merkezde Daire başkanlıkları, taşrada İl ve İlçe Emniyet Müdürlükleri olarak örgütlenmiştir. Polis Teşkilatı 10 Nisan'da kurulduğu için 10 Nisan’ı her yıl Polis Günü olarak kutlar.

Bu yıl da 10 Nisan gününden itibaren yurdun hemen hemen tüm il ve ilçelerinde Polis Günü ve Haftası kutlamalarına başlanıldı ve bu kutlamalar bir hafta boyunca devam edecektir.

BURSA ARENA Ailesi olarak başta Şehit Polislerimiz ve Ailelerinin olmak üzere tüm Emniyet teşkilatı Mensuplarımızın Polis Günü ve Haftasını candan kutluyoruz. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.