Oylarını böyle kullandılar

BURSA ARENA / Haber Merkezi

YSK kararı ile mazbatası iptal edilen Ekrem İmamoğlu, rakibi AKP adayı Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İYİ Parti lideri Meral Akşener yenilenen İstanbul seçimi için sandık başına oy kullanmaya geldiler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oyunu, Üsküdar'da Saffet Çebi Ortaokulu’nda kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan, damadı Bakan Berat Albayrak ve kızı Esra Albayrak da eşlik etti.

Erdoğan oyunu kullanmasının ardından “İstanbul seçmeni en isabetli kararı verecektir. Hayırlı olsun” açıklamasında bulundu.

Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Cumhuriyet Mahhalesindeki Haldun Taner İlköğretim Okulun’da eşi Dilek İmamoğlu ve oğlu Semih İmamoğlu birlikte geldi. İmamoğlu, okula girişi sırasında yoğun bir ilgiye karşılaşırken, okula girmekte zorluk çekti. İmamoğlu, oy kullanma işleminin ardından okul bahçesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Her şey çok güzel olacak” mesajı verdi.

whatsapp-image-2019-03-31-at-12.27.24-1.jpeg

AKŞENER: ÇOK YÜKSEK ORANDA KATILIM OLACAK

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise oyunu Beylerbeyi’nde bulunan Hacı Sabancı Anadolu Lisesi’nde kullandı. Akşener oyunu kullanırken seçimin hayırlı olmasını diledi.

Seçimlerin İstanbul için hayırlı olmasını temenni eden Akşener, “Keşke 31 Mart’ta yapılan seçimler yenilenmeseydi ama madem yenilendi biz de gelip vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Sabahtan beri aldığımız bilgilere göre çok yüksek oranda katılım olacak.” diye konuştu.

Akşener’in İstanbul seçimi sonuçlarını saat 18.00’dan itibaren İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda takip edecek.

1-20190623120402-001.jpg

YILDIRIM HELALLİK İSTEDİ

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, oyunu Tuzla’da Emlak Konut Cemil Meriç İlkokulu ve Ortaokulu’nda kullandı. Yıldırım, eşi ve torunlarıyla oy kullanmaya geldi.

Yıldırım oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada ise “Gelecek beş yıl için İstanbul’u kimin yöneteceği belli olacak. Halkın verdiği kararın başımız gözümüz üstünde yeri var. İstanbul en doğru kararı verecek. 6 Mayıs’tan beri adaylar olarak kampanyalarımızı yaptık. Artık konuşma sırası seçmenin, İstanbullu hemşerilerimizin. Kampanya sırasında kırgınlık olabilir, adaylar arasında olabilir, vatandaşlarımızdan kırgınlıklar olabilir. Bugün artık kırgınlıkları bırakıp, geleceğe odaklanma vakti. Bilerek, bilmeyerek eğer bir İstanbullu kardeşimize, rakiplere bir yanlış yapmışsak, haksızlık yapmışsak helallik istiyorum” dedi.

Yıldırım, seçimi AKP İstanbul İl Başkanlığı’nda takip edeceğini söyledi.

d9vbnxixkaatsjg.jpg

ABDULLAH GÜL EŞİYLE BİRLİKTE OY KULLANDI

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile oyunu kullanmak için Beykoz Şehit İsmail Kefal İlkokulu’na geldi. Sandık görevlilerine başarılar dileyen Abdullah Gül, “1138” numaralı sandıkta oyunu kullandı. Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül de aynı sandığa oy attı. (Yeniçağ)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.