Okulların ne zaman açılacağı belli oldu!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Koronavirüs salgını sebebiyle Türkiye'de eğitim Mart ayından beri online olarak devam ediyordu. Salgına ilişkin verilerin her geçen gün daha da iyileşmesi, normalleşme adımlarının atılmasına zemin hazırladı. Uzun zamandır evlerinden eğitim alan öğrenciler, okulların ne zaman açılacağını merak etmeye başladı. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı normalleşme takvimini yayımladı. Buna göre okulların ne zaman açılacağı da belli olmuş oldu.

Binlerce öğrenciyi, öğretmeni ve veliyi yakından ilgilendiren okulların ne zaman açılacağı belli oldu. Cumhurbaşkanlığı adım adım hazırlamış olduğu normalleşme takvimini yayımlayarak, okulların açılış tarihini duyurdu.  

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI TARAFINDAN KOORDİNE EDİLECEK

Yayımlanan takvimin girişinde, "Normalleşme süreci, yurt içinde ve yurt dışında salgının seyrine bağlı olarak 'dinamik' bir şekilde yürütülecektir. 'Kovid-19 Normalleşme Planı' uygulaması Cumhurbaşkanı Yardımcısı tarafından koordine edilecektir" ifadesi yer aldı.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILIYOR?

Geçtiğimiz günlerde yakın zamanda normalleşme adımlarının başlayacağını duyuran Erdoğan, normalleşme adımlarının geniş bir sürece yayılacağını ifada etmişti. Bu kapsamda, okulların 24 Ağustos 2020 tarihinde açılması planlanıyor. Yayımlanan takvimde okullara ilişkin şu ifade yer aldı:

"Özel ve Resmi Eğitim Kurumları (Anaokulu - İlkokul - Ortaokul - Lise) 2020 - 2021 eğitim öğretim yılının telafi eğitimi yapılacak şekilde Ağustos ayının son haftasında açılması (24 ağustos 2020)"

ÖZEL KREŞ, GÜNDÜZ BAKIMEVLERİ VE ÖZEL ÇOCUK KULÜPLERİ NE ZAMAN AÇILACAK?

Yayımlanan takvimde özel kreş, gündüz bakımevleri ve özel çocuk kulüplerinin ne zaman açılacağına ilişkin bilgiler de yer alıyor. Buna göre özel okul öncesi eğitimlerin 1 Haziran 2020'de faaliyete başlaması öngörülürken, takvimde şu ifadeler yer aldı:

"Çalışan anne ve babalara (isteğe bağlı) yönelik olarak düşük öğrenci sayıları ile okul öncesi eğitim kurumlarının faaliyete başlaması. (1 Haziran 2020)

Özel Kreş, Gündüz Bakımevleri ile Özel Çocuk Kulüplerinin açılması (1 Haziran 2020)" (t24)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.