Öğrenciler dikkat! Eğitimde yeni döneme geçildi! Karar Resmi Gazete'de yayımlandı!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiren karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Milli Eğitim Bakanlığı eğitimde yeni döneme geçtiğini açıkladı. Bugün yürürlülüğe giren karara göre okul öncesi, ilköğretim, ortaokul ve liselerde sınıfa geçiş sistemi değiştirildi. Peki, yeni sistem nasıl olacak?

Koronavirüs salgını sebebiyle, öğrenciler uzun bir süredir eğitimlerine online olarak uzaktan devam ediyor. Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapmış olduğu düzenlemeye göre 2 yönetmelik değişikliğiyle yeni kararları duyurdu. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında telafi eğitimleri, olağanüstü durumlarda eğitime ara verilmesi, uzaktan eğitim esasları ve eğitime ara verilmesi gibi pek çok konuya ilişkin kriterler belirlendi.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VE İLKÖĞRETİM KURUMLARI

Alınan karar okul öncesi eğitim ve ilköğretimde eğitim gören öğrencileri de kapsıyor. Yapılan değişiklik, "Olağanüstü haller" başlığı altında yeniden güncellendi. Buna göre il, ilçe ve ülke genelinde, eğitimi aksatacak olağanüstü deprem, sel, kötü hava şartları vb. doğal afetler ve hastalık gibi durumlar sebebiyle, eğitim ve öğretimde ara verilebilecek. Karar Milli Eğitim Bakanlığı ya da il ve ilçe hıfzıssıhha kurulu tarafından verilecek.

DERS TELAFİLERİ

Öğrencilerin yapamadığı derslerin telafisi için ise gerekli önlemler okul yönetimi ve il - ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından alınacak. Okulun olmadığı dönemlerde yapılan uzaktan eğitim dersleri puanlamada geçerli olamayacak. Yapılan telafi eğitimleri de puanla değerlendirilmeyecek.

VELİ TALEP EDERSE SINIF TEKRARI OLACAK

Eğitim ve öğretime ara verildiği durumlarda sadece tek dönem puanı olursa, puanın yeterli olup olunmadığına bakılmaksınız, 4, 5, 6, 7 ve 8'inci sınıftaki öğrenciler bir üst sınıfa geçebilecek. İlkokul 1, 2 ve 3'üncü sınıflarda eğitim faaliyetlerinin yapıldığı dönemlerde öğrencilerin başarı durumu değerlendirilecek ve bir üst sınıfa geçmeleri sağlanacak. Eğitim ve öğretimde çeşitli sebeplerden ötürü ara verilmesi durumunda velilerin yazılı talebi doğrultusunda sınıf tekrarı yaptırılabilecek.

SINIFTA KALMA VAR MI?

Sınıf geçme şartlarını sağlayan öğrenciler direkt olarak sınıfı geçebilecek. Ancak sınıf geçme şartlarını sağlayamayan öğrenciler ise sorumlu bir şekilde sınıf geçebilecek. Devamsızlıktan kalmış olan öğrenciler ise direkt olarak sınıf tekrarı yapacak.

MESLEK VE TEKNİK LİSE ÖĞRENCİLERİ

Meslek ve teknik lise öğrencilerinin işletmelerde görmüş olduğu mesleki eğitim eğitimlerine ilişkin beceri sınavları yapılmamışsa bir dönemin başarı puanı ile yılsonu başarı puanı değerlendirilebilecek. Teorik ve uygulamalı derslerin eğitimini gören öğrenciler ise, önceki sınıflarda programa katılıp katılmadığına bakılacak. Katılmış olunduğu durumda ise üst sınıfa geçiş yapılacak. (kamupersoneli)

Anahtar Kelimeler:
MEBEğitimde Yeni Dönem
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.