OECD’de kadınların iş gücüne katılım oranının en düşük olduğu ülke Türkiye

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından yayınlanan bir rapor, üye ülkelerde kadınların iş gücüne katılım oranının en düşük olduğu ülkenin Türkiye olduğunu ortaya koydu.

Rapora göre, 2017 rakamları temel alındığında kadınların iş gücüne katılım oranı Türkiye'de yüzde 33,6. OECD raporuna göre, kadınların Türkiye’de 1990 yılında iş gücüne katılım oranı Türkiye’de yüzde 34,2 olarak kayıtlara geçmişti.

OECD’de kadınların iş gücüne katılım oranının en az olduğu ülkeler içinde Türkiye’yi, yüzde 43 ile Meksika, yüzde 44,7 ile Yunanistan izliyor.

Kadınların iş gücüne katılım oranının en fazla olduğu ülke ise yüzde 78,7 ile İzlanda. Bu ülkeyi, yüzde 70 oranıyla İsveç, yüzde 67,2 oranıyla Estonya ve yüzde 67,1 oranıyla Norveç izliyor. (Euronews)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.