Müjdat Gezen ve Metin Akpınar, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Geçtiğimiz günlerde Halk Arenası programında söylediği sözler nedeni ile hakkında soruşturma açılan ünlü oyuncular Müjdat Gezen ve Metin Akpınar, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İki oyuncu için yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Halk Tv'de yayınlanan 'Halk Arenası' programında yaptıkları açıklamalar nedeniyle hedef gösterdiği sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında soruşturma başlatıldı. Akpınar ve Gezen, adli kontrol şartı ile serbest kaldı. İki oyuncu için ayrıca yurt dışına çıkış yasağı konuldu. Müjdat Gezen, verdiği ifadede Cumhurbaşkanı'na hakaret kastının bulunmadığını söyledi.

Akpınar, evinden çıkışta yaptığı açıklamada "Savcı bey çağırdı. İfade vermeye gidiyoruz" dedi. Akpınar, basın mensuplarının soruları üzerine, savcılık ifadesinden sonra açıklama yapacağını söyledi. Akpınar adliye girişinde ise gazetecilerin sorusu üzerine "Evden polis arkadaşlar aldı" diye konuştu. A

NE SÖYLEMİŞLERDİ?

Halk Arenası programına katılan Metin Akpınar, Eugene Ionesco’nun 2. Dünya Savaşı öncesinde başlayan ve daha sonra Avrupa’yı kasıp kavuran totaliter rejimlerin insanlığı nasıl yavaş yavaş ele geçirdiğini anlattığı Gergedanlar oyunundan alıntı yaparak şöyle konuştu:

“Biz bu oyunu oynadık. Gergedanlar giderek artarlar ve sevimsiz gergedanlar için güzel sözler söylenmeye başlar. Giderek herkes gergedan olur... En sonunda ben insan doğdum insan kalacağım diye bağırılır. Sadece postallı gergedanlar değil, kökten dinci ve etnik ayrımcı gergedanlar kargaşa ve bölünmeyi maalesef bunlar yapıyor. Bunların karşısında insan olarak durarak saf dışı edebiliriz. Eğer bu polarizasyon böyle devam ederse bırakın sokakta hak aramayı Allah korusun iç savaşa kadar gideriz.

fotograflar-mujdat-gezen-adliyeye-goturuluyor_2754_dhaphoto1.jpg

Bundan kurtulmanın tek yolu da demokrasidir. Oraya ulaşabilirsek kavga dövüş olmaz. Eğer ulaşamazsak her faşizmin karşılaştığı gibi liderlerini ayağından asarlar ya da mahzene atarlar. Bize yazık olur, biz harap oluruz. Bu güzel ülkeye kıymasınlar. Bizim demokrasi adına direnmemiz gerekir.”
Gezen de programda “Herkesi azarlıyor, herkese parmak sallıyor, millete ‘haddini bil’ diyor. Bak Recep Tayyip Erdoğan, sen benim, bizim vatanseverliğimizi sınayamazsın. Haddini bil” ifadelerini kullanmıştı.

MÜJDAT GEZEN: BİR ŞEY ÇIKMAZ BUNDAN

Hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ifadeye çağrılan Müjdat Gezen, Anadolu Adalet Sarayı'na geldi.

Gezen'in Kadıköy'deki evine sabah saatlerinde polis geldi. Polis aracına binmeyi kabul etmeyen Gezen kendi aracıyla polis eşliğinde adliyeye geldi. Adliyede Gezen'i avukatı Celal Ülgen karşıladı. Müjdat Gezen'e adliyeye girişinde gazetecilerin "Gözaltına alınmayı bekliyor muydunuz?" sorusu üzerine, avukatı Ülgen araya girerek, "Gözaltı yok." dedi. Gezen, basın mensuplarının "Soruşturmayı bekliyor muydunuz? sorusuna "Bir şey çıkmaz bundan" yanıtını verdi.

"ÖRGÜTLÜ SUÇLAR BÜROSUNDAYIZ"

Avukat Celal Ürgen, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Metin Akpınar'ın Örgütlü Suçlar Bürosu'nda ifade verdiğini söyledi. Ülgen yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Şu anda Metin Akpınar ifadeye girdi biz Müjdat Gezen İle bekliyoruz. Yöntem garip. Basın suçları değil örgütlü suçlar bürosundayız."

celal.png

"CUMHURBAŞKANI'NA HAKARET KASTIM YOK"

Müjdat Gezen, verdiği ifadede Cumhurbaşkanı’na hakaret kastının bulunmadığını belirterek, “Cumhurbaşkanı’na hakaret kastım yok. Ben tiyatrocuyum sahnede de bu cümleleri kullanıyorum. Mizahi eleştiri yaptım; suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

AKP’DEN GÖZALTI KARARINA İLK YORUM

Ünlü oyuncular Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’in gözaltına alınmasına AKP’den ilk yorum geldi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İnsanların sanatçı olması, yazar olması, siyasetçi olması onların suç işlemesi konusunda meşruiyet kazandırmaz" dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, katıldıkları televizyon programında sarf ettikleri sözlerin sonrasında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın hedef göstermesiyle haklarında soruşturma başlatılan sanatçı Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında konuştu. Dağ, "İnsanların bazı görevlerde bulunması, insanların sanatçı olması, yazar olması, siyasetçi olması onların suç işlemesi konusunda meşruiyet kazandırmaz" dedi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre Akpınar ve Gezen'in ifadeye çağrılmasını değerlendiren AKP'li Dağ, hukuki sürecin devam ettiğini ifade ederek, "Yani ortada bir darbe çağrısı, bir tehdit ve sokağa çıkma da içerisinde olan, neredeyse bir vandallığa çağrı olan bir ifade durumu söz konusu" dedi.

Dağ, sözlerine şöyle devam etti:

"Tabii ki bunların cezasız kalması demek; açıkçası insanların bazı görevlerde bulunması, insanların sanatçı olması, yazar olması, siyasetçi olması onların suç işlemesi konusunda meşruiyet kazandırmaz. Onlara suç işleme noktasında bir imkan sağlamaz. Görevi ne olursa olsun düşünce özgürlüğünü aşan noktada, düşünce özgürlüğü sınırları da belli; eğer siz bir darbe çağrısı yapıyorsanız, bu ülkenin seçilmiş cumhurbaşkanına yıllarca görev yapmış, başbakanlık yapmış bir kişiye bir takım anımsatmalar içerisinde oluyorsanız, bu da insanlarda bir darbe çağrısı olarak nitelendirme durumu söz konusu ortaya koyuyorsa, burada gerçekten bunun hukuki anlamda, cezai anlamda bir soruşturması, yargılanması olarak normal bir şey yok. Süreçte buna dahil bir süreç. Savcı soruşturma başlattı, ifadeye çağırdı bunlar hukuki olarak yaşanacak durumu olan süreçlerdir. Savcılık ifadesini alacak. İlerleyen saatlerde de bu konuda gerekli kararı savcılık verecektir. Onun için bunu, bu eylemi hiçbir şekilde hukuki sürece dahil etmemek veya cezai sürece dahil etmemek bazı insanların suç işleme özgürlüğü gibi bir anlama ortaya çıkartır. Bu açıdan normaldir, cezai süreç devam ediyor. Bizlere düşen hukuki ve cezai süreci takip etmek ve saygı duymaktır."

"HAKARET EDEN ERDOĞAN..."

Gezen, Kartal'da bulunan Anadolu Adalet Sarayı'ndan çıkarak Kadıköy'deki evine geldi. Gezen, aracından inerek kendisine eşlik edenlerle vedalaştı.

Ardından kısa bir açıklama yapan Gezen, “Söyleyeceğimizi söyledik. Hakareti yapan Recep Tayyip Erdoğan, hakaret etmekten yargılanan ben. İşte Türkiye'de sistem buraya gelmiş" dedi. Müjdat Gezen daha sonra evine girdi.

Kaynak: Yeniçağ 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.