Muharrem İnce; "Merkez Bankası başkanı, parti genel merkezine çağırılırsa o Merkez Bankası’na kimse güvenmez"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Muharrem İnce Tekirdağ’da! ‘Maho Ağa’ benzetmesi

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce Tekirdağ'da halka hitap etti. Türkiye'nin batıya dönük bir ülke olduğunu fakat son 15 yıldır Türkiye'de bir değişiklik olduğunu belirtten İnce, "Şurada bir otobüs olsa içinde yolcular bir yere gidecekler. Şoförün istediği bir yere mi giderler? Yolcuların mı? Biz 80 milyonuz biz şöyle gitmek istiyoruz ama şoför bizi tersine götürüyor. Hani Şener Şen filminde 'Maho Ağa' vardı ya Almanya'ya götüreceğim deyip kenar bir yerde bırakıyordu" dedi. Öte yandan İnce, Erdoğan'ın bugün yaptığı mitinge değinerek, "Şimdi bugün miting yapıyor Filistinle ilgili. Hangisi acaba Filistin mi seçim mitingi mi? Bu mübarek ayda orada müslümanlar inim inim inliyor. Sen seçim derdine girmişsin" diye ifadelerde bulundu.

Muharrem İnce’nin konuşmasından satırbaşları şöyle;

Önümüzde bir seçim var ter akıtma seçimi. Sandık görevlileri var ya bu memleketin geleceği onlara teslim onlara. O gün acıkmak, yorulmak yok.

“BU ÜLKEDE EN ZOR DURUMDA OLANLAR KİMLER: BASIN”

Bu ülkede en zor durumda olanlar kimler? Çiftçi mi, esnaf mı, işçi mi? Bunların hiçbiri değil. En zor durumda olan basın… Acıyorum hallerine. Bakın İngiliz, ABD, Japon, Alman  gazetecileri röportaja geliyor. Gelip Türkiye’de bir değişim oluyor galiba deyip benimle konuşmak istiyorlar. Türk medyasına bakıyorum “CHP Muharrem İnce’yi yalnız bıraktı” yazıyor. İnsafsızlar, vizdansızlar… Şu anda burada 20 civarında milletvekili arkadaşım var. Partinin Grup Başkanvekili arabanın içinde yatıyor. Bana getirilen suya sıcak mı soğuk mu diye bakıyorlar. Partinin genel başkan yardımcıları genel merkezden organize etmeye çalışıyorlar. Her akşam sayın genel başkanla konuşuyoruz ‘Aman bir hata yapmayalım. Bu iş bitti. Eksiğimiz gediğimiz nedir onu değerlendiriyoruz. Belkide CHP tarihinde ilk kez yüzdeyüz asılıyor seçime. Ama Muharrem İnce sadece CHP’nin Cumhurbaşkanı olmayacak Muharrem İnce 81 milyonun Cumhurbaşkanı olacak. 4 Mayıs’tan bu yana herkesin Cumhurbaşkanı. Türkiye’yi barıştıracağız. Her gittiğim vilayette üç beş kişi el sallıyorum sallamıyor. Bir tek Hakkari’de herkes el salladı herkes.

basliksiz-2

“DOKTORLARIN EN ÖNEMLİ SORUNU: TÜKENMİŞLİK SENDROMU YAŞIYORLAR”

24 Haziran’dan sonra devlet çiftçi ile barışacak. Devlet esnafla barışacak. Öğrenciyle öğretmenle barışacak. Bugün bir mesaj gördüm. Diyor ki ‘Muharrem İnce sen dedin ki sözleşmeli öğretmenliği kaldıracağız. Performansı kaldıracağız. Hani bir bakan vardı ya ‘Ya işini seçeceksin ya da eşini’ diye böyle bakanları piyasadan kaldıracağız. Sağlıkçılar doktorlar diyor ki, ‘Ya öğretmenlere, astsubaylara, polislere dedin. Bize niye bir şey demiyorsun. Değerli doktor arkadaşlarım ben bu ülkenin okullarında fizik anlattım. Benim öğrencilerimden yüzlerce doktor var. Onların en önemli sorunu ne biliyor musunuz? Tükenmişlik sendromu yaşıyorlar. Biz Türkiye’de iş barışı sağlayacağız.

“BANKASYA’NIN KURDELASINI KESTİ” 

O arkadaş diyor ya çılgın projesi varmış. Kamyonları kepçeleri gönderecek çukur açacakmış. Köprü yaptım diyor sen diyor köprü yaptın mı? Birinci köprüyü Demirel yaptı 50 sene önce, ikinci köprüyü Özal yaptı. Üçüncü köprüyü Erdoğan yaptı.  Dördüncü köprüyü de İnce yapar bu kolay iş.  Ama emin ol benim yaptığım köprü senin yaptığın köprü kadar ucuz olmaz. Bir soru da ben sorim. Sen hiç şeker fabrikası yaptın mı? Bir soru daha sorim sen hiç banka yaptın mı? Sümerbank, Etibank kurdun mu? Yok yok bir tane kurdu Bankasya’nın kurdelasını kesti. Sonrada Bankasya’ya para yatırdılar diye garibanları hapse attılar.

MUHARREM İNCE’DEN BEKİR BOZDAĞ’A: BANA BUNUN BELGESİNİ GÖSTER

Şimdi biz dedik ki biz seçildiğimiz takdirde yargıyı 3 ay içinde düzelteceğiz. 3 ay sonra ABD’ye diyeceğiz ki ‘Bak benim ülkemde artık adaletli bir yargı var.’ Mahkemelerim bağımsız. FETO’yu iade et. Etmiyorum derse. ABD askerleri noeli 24 Aralık’ta Washington’da kutlar. ABD’lilerden cevap geldi. Bizden Türkiye Cumhuriyeti olarak FETO’yu isteyen düzgün bir talep yok. Yani bizden usulüne uygun bir şekilde istenmedi. Bugün Bekir Bozdağ açıklama yapmış. Demişki, “Muharrem İnce’ye birileri yalan söylüyor. Türk mü yabancı mı söyleyen… Bekir Bozdağ beni dinliyorsundur sen zaten kim olduğunu biliyorsundur. Senden mi korkacağım. Ama birşey söyliyeyim mademki usulüne uygun olarak iadesini istediniz ben bu ülkenin milletvekiliyim. Bana bunun belgesini göster. Ben sana benim ekibimdeki hukukçulardan bir heyet göndereceğim. Bu heyete o belgeleri bir göster bakalım. Bugün ABD’liler tekrar beni aradılar dediler ki, ‘120 koli gönderdiler bize’ çoğunluğu gazete küpürü. Hatta diyorlar ingilizce tercümesi bile yapılmamış baştan sağma. Yani iade edilmesini istemiyorlar. Niye istemiyorlar. Ortaklık var. Yani ey aziz milletim istiyormuş gibi yapıyorlar. Madem istedin ben şimdi bunun belgesini istiyorum.

“SURİYELİLERE HARCANAN PARADAN 2 MİLYON EV YAPARDIK”

Bakın 1920’lerdeki Türkiye’ye bakın bir de şimdiki Türkiye’ye… 4 milyon Suriyeli  Türkiye’de yaşıyor. 40 milyar dolar para harcadık. O parayla ev yapsaydık 2 milyon ev yapardık. Peki Suriye ile bu sorunu çözmek lazım. Devletler bu sorunları ne ile çözer. Büyükelçilerle değil mi? Suriye’de yıllardır Türkiye Büyükelçisi yok. Küstüm Esat’a büyükelçiyi göndermiyorum. Böyle devlet yönetilmez. Arkadaş dünya lideri ya sıkı durun bir yıldır Türkiye’de ABD büyükelçisi yok. Katip düzeyinde idare ediyoruz.

“FİLİSTİN’DE MÜSLÜMANLAR İNİM İNİM İNLİYOR… SEN SEÇİM DERDİNDESİN”

Şimdi bugün miting yapıyor Filistinle ilgili. Hangisi acaba Filsitin mi seçim mitingi mi? Diyoruz ki sen İsraille bu konuda dik durmak istiyor musun? Bak Mavi Marmara’dan aldığın 20 milyon dolar var. Onu bir kere iade et. Büyükelçiyi geri çek. İsrail mallarını boykot et. Yok diyor bunların hiçbirini yapamam. Ne yaparsın? Miting yaparım. Yani senin derdin Filistin değil. Bu mübarek ayda orada müslümanlar inim inim inliyor. Sen seçim derdine girmişsin. Söz vermişti 2013’te Gazze’ye gideceğim demişti. 5 yıl geçti Gazze’ye gidemedi. Sadece Gebze’ye gitti. Tekirdağ’dan söz veriyorum. Sayın Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olarak verdiği sözler, doğru projeleri yapmak boynumun borcudur. Gazze’ye ben gideceğim.

“MERKEZ BANKASI BAŞKANI PARTİ BİNASINA GİDEMEZ”

Bakın geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası başkanını Ak Parti Genel Merkezi’ne çağırdı. Yazıktır günahtır. Eğer bir ülkede Merkez Bankası başkanı, bir partinin genel merkezine çağırılırsa o Merkez Bankası’na kimse güvenmez. O Merkez Bankası’nın emir komuta altında olduğu düşünülür. Dolayısıyla Fransız, Rus, İngiliz, ABD’li yatırımcı Türkiye’ye güvenmez. Bu Merkez Bankası özerk değil bağımsız değil. Burada hukuk adalet yok. Çağıramazsın. Ben Cumhurbaşkanı olduğumda Merkez Bankası Başkanını asla CHP binasına çağırmam, çağırmamalıyım”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.