Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan Aksaray'daki Otizmli Çocuklar açıklaması!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Aksaray'da otizmli çocuklara yönelik vicdansız tepkilerle ilgili açıklama Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Okulun yöneticisi açığa alındı. Soruşturma ile ilgili çalışmalarımız hassasiyetle sürüyor" dedi.

Eğitimde Yerel Yönetimler Çalıştayı’nda konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Aksaray’da otizmli çocuklar ve ailelerine karşı bazı veliler tarafından yapılan vicdansız eylemle ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Selçuk, “Okuldaki yazıların bulunduğu bölge ve yazılarla ilgili konu kamuoyuna yansımadan zaten tedbirlerimizi almıştık. Soruşturmanın selahiyeti açısından okul yöneticisini açığa aldık. Ankara’dan bir müfettiş grubu göndererek konunu bütün yönleriyle açığa kavuşması için soruşturmayı başlattık. Ailelerimiz bu anlamda müsterih olsunlar. Hiçbir çocuğumuzun eğitim hakkından mahrum kalmasına veya ayrımcılığa maruz kalmasına asla müsaade etmeyiz. Çünkü bu insanlığın temel vazifesi olarak çok çok ayrı bir önem taşıyor. Otizmli evlatlarımızın eğitimde yaşadığı bazı sıkıntılar var. Bununla ilgili ulusal ve uluslararası seviyede çok büyük çalışmalar yapıyoruz. Uzmanlarla çalışma yaparken Türkiye ve bölgenin hassasiyetlerini izliyoruz. Kendi bilim alanım itibariyle neler yapıldığını ve yapılması gerektiğini hassasiyetle takip ediyorum. Sorunların çözümü için bakanlığımızdaki çalışmaların tümüne de liderlik etmeye çalışıyorum. Kamuoyuna açıklayacağımız yeni çalışma ve projelerimiz de var. Akranlarıyla aynı sınıfta kaynaştırma olarak eğitimine devam eden otizm spektrum bozukluğu olan çocuklarımızın destek alabilmesi için kolaylaştırıcı yeni bir çalışmanın detaylarını çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde açıklayacağız. 6 milyon Euro'luk yeni bir projenin başlamasını da kamuoyuyla paylaşacağız. En önemsediğimiz başlıklardan biri toplumun bilinçlendirilmesi ve farkındalığın artırılmasıdır. Kaynaştırmadan bütünleştirmeye geçiş konusunda çalışmaların hız kazandığı bir dönemdeyiz. Toplamda 1000 öğretmenimizin eğitimini formatör olarak sağlamıştık. Sadece rehberlik uzmanlarının değil tüm öğretmenlerimizin otizm konusunda daha fazla görgü ve bilgiye sahip olması, velilerimize yönelik çalışmaların artırılarak sürdürülmesi çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.