Meral Akşener "Seçim Beyannamesi"ni açıkladı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener bugün saat 11.00'de Ankara Atatürk Spor Salonunda, Türkiye genelinden partililerinin ve milletvekili adaylarının katılımıyla gerçekleştirdiği toplantıda partisinin seçim beyannamesini açıkladı. Bu beyannamenin Türk Milletiyle yapılan bir sözleşme olduğunu belirten Akşener, yaptığı konuşmada şunları söyledi.

"Biz, seçim beyannamemizin adını “Millemizle Sözleşme” koyduk.

Dünyanın en büyük millenin yaşadığı, dünyanın en güzel ülkesi olan Türkiye'yi yönetme anlayışımızı özetleyen bir isim olsun istedik. Özünde devlet, milletle yapılan bir sözleşmedir. 81 milyon insanımızın her biri için devlet, korkunun, baskının bir aygı gibi görünmesin, güven duyulan bir yapı olarak insanlara iç huzur versin isyoruz.

“Sorunlu devlet” yerini “sorumlu devlet”e bırakmalıdır.

Refahın, huzurun yolunun ark bu anlayışın içinden geçğine inanıyoruz. 81 milyonun Türkiye'si, içerisinde hiçbir ayrıcalık, ayrılık, eşitsizlik taşımayan, herkesi birleşren, beraberlik ve benzerlikleri büyüten kapsayıcı bir yönem anlayışıyla yönelsin isyoruz. Çünkü, yeni dünya sistemi, bölmek, dağıtmak ve yok etmek üzerine kurulu. Eğer insana ve topluma değer veriyorsanız, güçlü bir millet bağınız varsa, bu sistemin karşısında varlığınızı sürdürebilirsiniz. Eğer, birlik ve beraberliğinizi sağlam bir temel üzerine bina etmişseniz, büyük ve köklü bir tarihiniz olduğu gibi, uzun ve sağlam bir geleceğiniz olur. Türkiye insan, doğa, kültür ve bunların birbirleriyle ilişkileri açısından dünyanın en zengin ülkelerinden biridir. Biz buna inandığımız için değil, kanıtlar böyle olduğu için ülkemizin potansiyelini açığa çıkarmanın bir yolu var: Devletle insan arasındaki uçurumu, insanımıza ve sahip olduğu değerlere güvenerek kapatmak.

Dünya yepyeni bir çağa girdi. Bu çağ, kendisinden önceki tüm çağlardan kopuk, yeni bir sistemler bütünü germektedir. Büyük oranda yeni teknolojiler ve dijital gelişmelerle uyum sağlayacak insanlar, devletler ve sistemler ayakta kalacak. 21. Yüzyılı kendi gerçekleri içerisinde analiz ederek, çözümler hazırlayabilecek zihin ve beceriye sahip yönemler, haya önem taşımaktadır. Devlete olduğu gibi 81 milyonun Türkiye'si için, insana, kurumlara, proje kavramına, çevre ve doğaya farklı bir açıdan bakıyoruz.

Biliyoruz ki, yeni dünyanın gerçeklerine, eski dünyanın fikirleriyle bakılamaz. Bu yeni dünyada en önemli hassasiyetler; ülkelerin öncelikle kendi bekalarını güvenceye alması, insana dair değerlere ve ihyaçlara odaklı, her karar sürecinde önceliği insana ve onun hisseklerine veren anlayışı hayata geçirebilme yaklaşımı olmalıdır. Devlet ve millet, ülke ve insan birlikte gelişebilir, asla biri diğerinin aleyhine gelişemez. Türkiye, sahip olduğu binlerce yıllık geleneğe ve değerlere sıkı sıkıya tutunarak geleceğin en büyük gücü olma hedefine odaklanmalıdır. 21. Yüzyılın başlangıç saası olan içinde bulunduğumuz zaman diliminde, akılcı polikalarla konum alınmalıdır. Akılcı polika sadece rakamlar demek değildir, aynı zamanda toplumu oluşturan insanların hissiyanı da içermelidir.

Ülkemizin kaderi, kendisini yenilemeyen, güce sımsıkı tutunan bir zihniyete terk edilemez, egemenliği yeniden millete/insana verecek olan parlamenter sisteme dönüş hedefimizi gerçekleşreceğiz. Cumhuriyet ve demokrasinin tüm uygulamaları, Türkiye Cumhuriye nüfus cüzdanı taşıyan herkese eşit biçimde tesis edilmeli. Sayfa 4 Eğim sistemimiz, 21. Yüzyılı yakalamak bir yana, geçğimiz yüzyılın bile gerisine düşmüş, gençlerimiz ve çocuklarımız dünyanın en başarılı kesimi olma niteliklerine sahipken, çağdaş ülkelerden koparak, geri kalmış ülkelerle aynı öbekte yer almaktadır. Ülkemizin kurucusu, liderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün hayal eği, hedef koyduğu durum bu değildir. Toplumumuz, şiddet, taciz, tecavüz, bireysel silahlanma ve her türlü edepsizlikle karşı karşıya ve tedirgin yaşamaktadır. Dış alıma endeksli, denemsiz gıdalarla toplum sağlığı tehlikededir. Ekonomimiz müteahhit ekonomisine çevrilmiş, sanayi, tarım ve yarımlar milli olmaktan uzaklaşmışr. Bunun sonucunda çiçi yoksul, gençler en verimli çağlarında işsizdirler.

Oysa, ne devlemiz ne de millemiz sadece kendi güçleri, kendi kazançlarıyla meşgul bu yönemi hak ediyor. İYİ Par, ülkemizin 81 ilinde 81 milyon insanımızın, KKTC'de yaşayan kardeşlerimizin ve ekmeği için vatanından uzakta yaşayan tüm vatandaşlarımızın rahat bir nefes alması için, huzurlu ve mutlu bir ülkede, birbirlerine güvenerek yaşamak isteyen tüm insanlarımız için vardır. İYİ Par, deneyimli ve yetkin, genç ve enerjik tüm kadrolarıyla ülkemizin ve millemizin içinde bulunduğu karamsar, kaok ve en önemlisi de geleceğe olan inancın kaybedildiği durumdan çıkarılması için, yeni dünyanın gereklerine uygun bir çözümler “sözleşme”siyle ülkeyi yönetmeye hazırdır. Ülkemizdeki olumsuz iklimin olumluya dönmesi için, millemizin yüzünü güneşe döneceğine inanıyorum. İYİ'lerin ve İYİ'liklerin kazanması için aziz millemizin, benim Türkiye'nin ilk kadın cumhurbaşkanı olmamı ve liderlik eğim İYİ Parti'yi destekleyeceğine yürekten inanıyor, bütün ülkemizi kucaklayan teşkilam adına, saygı ve muhabbetlerimizi sunuyorum. "

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.