Meral Akşener; "Seçildiğimde hemen ertesi gün OHAL kalkacak"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Uğur Dündar’ın Halk Arenası programında gündemi değerlendirdi ve yaptığı açıklamalarda geleceğe dönük mesajlarda bulundu. Halk TV ekranlarından Uğur Dündar'ın sorularını yanıtlayan Akşener konuşmasında özetle şu konulara değindi;

MECLİS BAŞKANI KAHRAMAN'IN 'ATATÜRK' SANSÜRÜ

Bu meskul kişiyi takip etmemeye, onun sesini duymamaya özen gösteriyorum. Bu şahsın Atatürk ve arkadaşlarına, Cumhuriyet değerlerine karşı ciddi bir itirazının olduğunu ama korkak bir insan olduğu için de bunu açık ve net şekilde söyleyemediğini, dolaylı yollardan ortaya koyduğunu size söyleyebilirim. Kendisi korkak bir insandır, arkadan konuşmayı sever. O nedenle Atatürk'e ve Cumhuriyet değerlerine, 19 Mayıs'ta başlayan o yürüyüşe yönelik alerjisini ortaya koymuş, bildiğimiz bir şahıstır, şaşırmadık.

"BİZ ATATÜRK'Ü DİLİMİZDEN DÜŞÜRMEYİNCE TEKRAR İYİLEŞTİLER"

Bu arkadaşlar kendilerine yerli ve milli diyorlar ya, bu arkadaşların zamanında 19 Mayıs, 23 Mayıs gibi tarihler kendilerinin hastanelik olduğu bir süreçtir. İYİ Parti kurulduğu günden beri sık sık Atatürk'ü hatırlattığımız için bu arkadaşlar tekrar iyileşti. 

İkincisi, bu kişilerin ruh hallerini bildiğimiz için bizim kampanya sloganımız 'Yüzünü güneşe dön Türkiye' olarak belirledik. O güneş 19 Mayıs 1919'da doğmuştu. Yarın o güneş yeniden doğacak. Bu insanlar var oldukça, bu gençler, bu kadınlar var oldukça da her sene doğmaya devam edecek. 19 Mayıs bayramımız kutlu olsun.

TÜRKAN SAYLAN

Ben Türkan Hocayı tanırım. Benden büyüktü ama dostumdu diyebilirim. Kocaeli Üniversitesi'ne kendisini konuşma yapmaya davet etmiştim. Sonra öğrencilerime konuşma yapmıştı ve tekrar evine geri götürmüştük. O yolculuk boyunca hayatını anlatmıştı, lince maruz kaldığı dönemlerde kendisine çok üzülmüştüm ve kendisini aramıştım. Bana 'Üzülme Meral' demişti. 

Bugün bu devleti yönetenlerin kadınla ilgili problemleri var, hele güçlü kadınla ilgili daha büyük problemleri var.

10 yılda 2 bin 191 kadın öldürüldü. Dolayısıyla son 10 yılda da artarak gidiyor. Öldürülen kadınlarda kusur aranıyor. Bir hakim düşünün ki 'kadının sırtından sopayı, karnından sıpayı eksik etmeyin' diyebiliyor. Rize Belediye Başkanı 'Kürt kadınlarını ikinci eş olarak alalım bu sorun çözülsün' desin. Samsun'da bir AKP'li yönetici 'Başı açık kadın perdesiz eve benzer, ya kiralıktır, ya satılıktır' desin, bir tane soruşturma  yapılmasın. 24 Haziran'dan sonra bu işler değişecek.

"BAHÇELİ, ERGENEKON VE BALYOZ'UN DARBE TEŞEBBÜSÜ OLDUĞU İDDİALARINA DESTEK VERMİŞTİ"

Balyoz ve Ergenekon, Türk ordusunun parça parça edildiği bir süreçti. Bu ordunun, Genelkurmay Başkanı'nı terör örgütü başı olarak hapse attılar. Ve bunu sayın Erdoğan başta olmak üzere herkes seyretti. Bugün öksürse hukuken ne dediyse hayata geçen bir Erdoğan, dün de öyleydi, o hukuk içerisinde İlker Başbuğ Paşa hapse atıldı. Onun o karar çıktığındaki konuşmasını unutmamız mümkün değil.

Daha vahim bir şey, Genelkurmay Başkanı kozmik odaya girilmemesi konusunda yalvardı. Sayın Erdoğan 'Hayır, girilecek' dedi. O dönemde kozmik odaya girenler bugün FETÖ'den firari. 

Bu millet, bu devleti 15 Temmuz'da köprüden, sokaktan topladı getirdi. Bu ülkeyi yönetenler tarafından sebep olunmuş bu ordu, bu sefer de siyasilerin yaptığı hataları düzeltmek gibi bir görevi yerine getiriyor.

Devlet Bey'in çok yakın çalışma arkadaşı, Genel Başkan Yardımcısı yaptığı bir röportajda, Engin Alan MHP'nin milletvekili iken ve aynı zamanda tutuklu iken Ergenekon ve Balyoz davalarının darbe teşebbüsü olduğuna inandığını söyledi. Devlet Bahçeli de buna katıldığını söyledi.

"İKİNCİ TURA İNCE KALIRSA, ŞARTSIZ ŞURTSUZ DESTEKLERİM"

A, B, C planlarına hiç gerek yok. Millet ittifakı olarak hem 301 milletvekilini, hem Cumhurbaşkanlığını alacağız.

Ben gençlere işsizlik maaşı vereceğimizi söylüyorum. Erdoğan da 24 Haziran akşamı bir işsiz olacak, kusura bakmasın. 

Ben Muharrem İnce'ye teşekkür ettim. İYİ Parti'yi kurarken, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı o zaman belli değildi, o zaman kim kalırsa şartsız, şüphesiz destekleyeceğimi ifade etmiştim zaten. Ama bugün bunları esasında konuşmamız gerekmiyor. Biz bütün gücümüzle Cumhurbaşkanlığı seçimine, onu almaya gayret etmemiz gerekiyor. 

"SEÇİLDİĞİMDE HEMEN ERTESİ GÜN OHAL KALKACAK"

Seçildiğimde ilk gün anneme telefon açacağım. 'Anneciğim gelinin Türkiye'nin ilk kadın Cumhurbaşkanı oldu, teşekkür ediyorum, ellerinden öpüyorum' diyeceğim. Sonra eşime dönüp 'Torun başta olmak üzere ailenin tüm fertleri sana emanettir, ben gidiyorum' diyeceğim.

Seçildiğimde hemen ertesi gün OHAL kalkacak. İyi bir nakliyeci bulacağım. Çankaya Köşkü'nden Saray'a götürülen, bu millete ve devlete ait olan tüm tarihi eşyaları Çankaya Köşkü'ne geri taşıyacağım. Sonra tamirat başlayacak. 

İlk olarak Türkiye Dayanışma Fonu projesi için hemen düğmeye basacağız. Gençlere iş buluncaya kadar maaş bağlanmasıyla ilgili düğmeye basacağız. Şeker fabrikalarının satışı ile ilgili iptalleri başlatacağız. Ve üniversitelerin bölünmesiyle ilgili kararı ortadan kaldıracağız.

Şimdi bunların 100 gün içinde uygulanmasını sağlayacağız. 

"ASKERİ LİSELERİ DERHAL AÇACAĞIZ"

YÖK'ü kaldıracağız. Kuleli Askeri Lisesi ile Bursa'daki Işıklar Lisesi ve Maltepe'deki askeri liseyi derhal açacağız. Bugün Türkiye'yi yönetenler binalara savaş açtılar.

Eğitim anlayışımızı siyasetçilerin baskısından, yönlendirmesinden çıkaracağız. Teknoloji ağırlıklı bir eğitim anlayışını 100 gün içinde hayata geçireceğiz, zaten şu an hazır.

6 aylık süreçte 61 il gezdim. 61 ilde şeker konusu ortaya çıktıktan sonra açık açık satın alanlara seslendim. 'Kardeşim kupon arazi satın alıyorsunuz' dedim. Atatürk'ün açtığı tüm fabrikaları kapattılar.

ELBETTE PARLAMENTER SİSTEME DÖNECEĞİZ"

Biz milletvekilliği konusunda CHP, Demokrat Parti ve Saadet Partisi ile bir ittifak kurduk. Dolayısıyla bu ittifak ile milletvekili seçimlerinde biz 301'i bulacağımıza inanıyorum ben. 'Hayır' kampanyasında çok sert çalıştım ben. 37 ile gitmişim. Buradan çıkan sonuç şu: Biz tutarlı insanlarız. Partili Cumhurbaşkanlığı adı altındaki bu ucube sistemi reddettiğimiz için 'hayır' kampanyasında yer aldık ve elimizden ne geliyorsa onu yaptık. Dolayısıyla parlamenter sisteme elbette geri döneceğiz. Ama önce bir Anayasa hazırlanması gerekiyor. Saadet Partisi ve CHP'nin böyle bir taslak hazırladıklarına dair bir bilgimiz var. Biz de hazırlayacağız. Arkadaşlarımız birbirleriyle iletişim halinde.

24 Haziran'da sandıklar asla boş kalmayacak. Herkesten rica ediyorum sandık başındaki bizim görevlilerimiz dahi kontrol edilsin. Kaosa, krize meydan vermeden bu seçimi atlatacağız.

Büyük ve küçük ortaklığı hızlı bir şekilde seçime giderek sayın Aytun Çıray'ın sehven söylediği 28'inden itibaren giriyoruz sözü üzerine derhal 24 Haziran'a seçim alındı. İYİ Parti, Sayın Erdoğan'ın oy kabzası olan alandan oy alıyor. 

"MERKEZ MEDYADA BALIKESİR MİTİNGİMİ VEREN 2 VATANDAŞ İŞTEN ÇIKARILDI"

İYİ Parti kuruldu, başta merkez sağ olmak üzere ki merkez sağdan referandumdan sonra yüzde 10 bizim tarafa gelmişti zaten. Medya her türlü karartmayı bana uyguluyor. Şimdi merkez medya diye kendine tanım yapmış bir televizyonda, sadece Balıkesir mitingimin 10 saniyesi verildi. O da yanlışlıkla verildi. O 10 saniyeyi veren 2 vatandaş da işten çıkarıldı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.