Meral Akşener Niğde’de

Eski MHP milletvekili Meral Akşener, Niğde’de vatandaşlarla buluştu.

Akşener, Niğde Valiliği’nin 21 Mart günü 1 günlük miting, toplantı ve gösteri yürüyüş yasağına rağmen Niğde’ye geldi.

Murat Zeren Eğitim Kültür binası önünde toplanan vatandaşlarla buluşan Akşener, ’Nevruz kutlamaları nedeniyle yasak getirildiğini’ söyledi. Akşener’in konuşmasından sonra MHP İl Başkanı Ali Güngör ile Ülkü Ocakları Başkanı Süleyman Sami Peker’in beraberindeki grup slogan attı. Polis grubun yaklaşmasına izin vermedi.

Niğde Valiliği’nin Olağanüstü Hal Kanunu’nun 11. maddesi (m) bendi doğrultusunda aldığı 1 günlük yasak nedeniyle binanın giriş ve çevresinde polis ve jandarma ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı.

Bina önünde toplananlara ilk önce Niğde eski Belediye Başkanı MHP’li Mümin İnan, 16 Nisan’da yapılacak referandumda da Türkiye’nin geleceği için hep birlikte hayır diyeceklerini söyledi. Akşener, "Bugün Niğde’de bize Nevruz nedeniyle olaylara sebebiyet olabileceğimiz düşünülerek toplantımız iptal edildi. Sayın Vali’ye söyleyecek bir sözüm yok. Eski İçişleri Bakanıyım, devleti temsil eden bürokrasiyle itişip kakışma yapmam. Şunu söyleyeyim devletin valisi devletin valisi olmalıdır. Devletin temsil edenler o ağırlığa, o vakarlığa o ciddiyete sahip olmalıdır. Biz ne yapacaktık, referandumda neden hayır diyeceğimizi anlatacaktık. Tercihimizi sizlerle paylaşacaktık. Bugüne kadar tercihlerini ortaya koyan insanlara hayırcı denilen kesime edilmedik hareket yapmadık tehdit kalmadı" dedi.

Akşener konuşmasından sonra Nevruz nedeniyle demir dövdükten sonra Kayseri’ye hareket etti.

Anahtar Kelimeler:
Meral Akşener
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.