Macron'un skandal soykırımı açıklamasına Türkiye'den sert tepki!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un 24 Nisan gününü "Ermeni Soykırımını Anma Günü" şeklindeki açıklamasına, Türkiye Cumhuriyetini temsilen Cumhurbaşkanlığı Makamından sert cevap verildi.   

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Macron'un bu ilanını şiddetle kınadıklarını belirterek;  

"Sözde Ermeni soykırımı iddiaları hiçbir hukuki temeli olmayan, tarihi  gerçeklere aykırı, siyasi bir yalandır. Türkiye açısından hiçbir hükmü yoktur.  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 2005 yılında tarihi gerçeklerin  aydınlatılması için yaptığı Ortak Tarih Komisyonu kurulması çağrısından kaçanlar,  tarihi olayları manipüle etmeye çalışmaktadırlar. Geçmişi çarpıtarak tarihten kin, nefret ve husumet çıkarmaya tevessül  edenlere asla fırsat vermeyeceğiz." diyerek tepkilerini şöyle sürdürdü;

"Hiç kimse Türkiye'yi işlemediği bir suçtan dolayı itham edemez ve  tarihimize leke süremez. Ülkesinde siyasi sorunlar yaşayan Sayın Macron'un günü  kurtarma gayretiyle tarihi hadiseleri politik malzeme haline getirmesini kınıyor  ve reddediyoruz. Acıları yarıştırmak ve siyasi malzeme konusu yapmak siyasi ve  ahlaki bir cürümdür. Türkiye, Birinci Dünya Savaşı'nda yaşanan hadiseleri  ortak acı ve adil hafıza yaklaşımıyla aydınlatmak için her türlü iyi niyetli  çabaya destek olmaya devam edecektir."

Kaynak:Cumhurbaşkanlığı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.