'Libya'da 16 TSK mensubu hayatını kaybetti' iddiası basında yer aldı..

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Sky News Arabia televizyonu, Libya'nın başkenti Trablus'ta 16 Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensubunun öldürüldüğü iddiasını duyurdu. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli kanal, General Halife Hafter'e bağlı güçlere dayandırdığı haberinde, çıkan çatışmalarda 100 Suriyeli savaşçının da hayatını kaybettiğini öne sürdü.

Reuters’a konuşan bir Türkiye güvenlik kaynağı ise bu iddianın doğru olmadığını belirtti.

Geçen hafta başında Libya Ulusal Ordusu (LUO) Komutanı General Halife Hafter, Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (UMH) ateşkesi, Suriyeli militanları ülkeye yığmak için fırsat olarak kullandığını söylemişti.

İzmir'in Kınık ilçesinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hafter'e karşı kahraman askerlerimiz ve Suriye Milli Ordusu'ndan ekiplerimizle beraber oradayız. Mücadeleyi orada sürdürüyorlar. Tabii birkaç tane şehidimiz var. Birkaç tane şehidimizin karşılığında yüze yakın orada lejyonerlerden etkisiz hale getirdik. Şehitler tepesi hiçbir zaman boş kalmayacak." ifadelerini kullanmıştı. Bu bir kaç şehit arasında Albay Okan Altınay da vardı. Cenazesinin gizlice gömüldüğü de iddia edilmiş ve bunun üzerine kamuoyunda Libya'daki kayıplar gizleniyor mu sorusu gündeme gelmişti..

Yeniçağ gazetesinin internet sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım dikkatleri bu noktaya çekti. Çolak:

"Erdoğan 'Libya'da Birkaç tane şehidimiz var' diyerek günler sonra şehit haberlerini doğruladı. Gelin Libya'da neler oluyor biraz anlatalım. Bilindiği üzere Libya'nın büyük bir bölümü Hafter güçlerinin kontrolünde. Türkiye de ani bir manevra ile asker gönderme kararı aldı" derken, "Libya'ya çok kıymetli subaylarımız da gönderildi. Bunlardan biri Albay Okan Altınay'dı. Görev yaptığı gemi de Hafter güçleri tarafından hedef alındı. Bombalı saldırıda şehit düştü. Cenazesi Türkiye'ye getirildi, sessiz sedasız, törensiz toprağa verildi. Albay Okan Altınay'ın Libya'da şehit düştüğü nedense kamuoyuna açıklanmıyordu. Devre arkadaşları ve ailesi tepkiliydi. Kara Harp Okulu 1993 devresi arkadaşlarını unutmadı. Gidebilen koştu, gidemeyen çelenk gönderdi. Törensiz defin onları derinden yaraladı" bilgisini paylaştı.

Bu gelişmeler üzerine, Reuters’a konuşan  Türkiye 'güvenlik kaynağı'nın "Sky News'in haberinin doğru olmadığı" açıklaması, tartışılmaya başlanıldı ve haber çok sayıda basın kuruluşunda konu edildi.  (kaynaklar: skynews arabia - artıgerçek.com - politezia - paraanaliz.com- aydınlık - Sputnik ingilizce - nerinaazad.org - euronews - ahvalnews.com.tr - halktv - diken com.tr - yeniözgürpolitika.net)

Anahtar Kelimeler:
TSKLibyaHafter16 Şehit
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.