Kızılay Haftası Sokağı açıldı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Kuruluşunun 150.yılını kutlayan Türk Kızılay, Ankara Etimesgut yerleşkesinde Kızılay Haftası Sokağı’nı açtı. Anaokulu başta olmak üzere tüm öğrencilere açık olacak sokakta çeşitli aktiviteler ve tanıtım günleri düzenleniyor

Kuruluşunun 150.yılını kutlayan Türk Kızılay, Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında, Etimesgut yerleşkesinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek Kızılay Haftası Sokağı’nı açtı.2 Kasım’a kadar öğrencilere açık olacak sokakta, yaklaşık 20 bin öğrencinin katımıyla çeşitli aktiviteler ve tanıtım günleri düzenlenecek. Kızılay ilkeleri ve yardımlaşmanın önemi anlatılacak.

Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan’ın açılış töreninde Ankara’nın çeşitli okullarından gelen çocuklara yaptığı konuşmada, “Tüm çocukların birer Kızılaycı adayı” olduğunu belirterek, “Hepiniz Kızılay gönüllüsü olarak insanlara yardım edeceksiniz. Ondan sonra bu dünya çok daha güzel bir yer olacak. Buradan topladığınız anıları hayatınız boyunca taşıyacaksınız” dedi. ‘Kızılay Kolu’nun tüm okullarda yaygınlaştırılacağının da altını çizen Altan, çocuklara Kızılay’ın önemini anlattı.

Kızılay Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü Birim Yöneticisi Dr. Metin Kalender de Kızılay için bestelediği şarkıyı çocuklarla birlikte söyledi. Gitarıyla sahne alan Kalender’e çocuklar da coşkuyla eşlik etti.

Kızılay arşivi açıldı

Kızılay sokağında; afetlerden korunma eğitimi, çocuk dostu oyun aracında öğrenci etkinlikleri, Kızılay tanıtımları ve sunumları gerçekleştiriliyor. Ayrıca Kızılay’ın 150 yıllık tarihi ile ilgili önemli belge ve fotoğrafların bulunduğu arşivi de halka açıldı. Kızılay Haftası Sokağı’nda AFAD Başkanlık Deprem Simülasyon TIR’ı, afet operasyon merkezi ve öğrencilerin yaptığı resimler de sergileniyor.

Ziyaretçilere, Kızılay’ın 1868'den 2018'e 150 yıllık tarihini ve önemli günleri gösteren zaman tüneli ve Kızılay yayınları hediye ediliyor. Ayrıca Kızılay’a özgü ikramlar da yapılıyor.

Tüm yurtta kutlanıyor

Tarihi 1868’lere dayanan Kızılay Haftası’na yönelik etkinlikler devam ediyor. 29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında Türkiye genelinde bulunan okullarda Kızılay Haftası kutlanmakta. Türk Kızılay Genel Merkezi ve Türkiye genelinde tüm şubeleri tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanan bu haftada Türk Kızılay’ın kuruluş amacı ve yürüttüğü insani yardım faaliyetleri özellikle öğrencilere, gençlere ve kamuoyuna anlatılarak, Türk Kızılay’a ve faaliyetlerine yönelik farkındalık yaratılıyor. Kızılay Haftası kutlamaları kapsamında öncelikli olarak faaliyet alanlarına ilişkin yapılan çalışmalara ve ilkelere dair gençleri bilgilendirmek amacıyla okullarda tanıtımlar yapılırken; Türkiye genelinde şiir, kompozisyon ve resim gibi alanlarda yarışmalar düzenleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.