Kılıçdaroğlu'na yumruk atan Osman Sarıgün tutuklandı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya adı karışan Osman Sarıgün'ün, çıkartıldığı mahkemede tutuklanarak, cezaevine gönderilmesi kararlaştırıldı. Saldırıyla ilgili Çubuk ilçesinde gözaltına alınanların sayısı ise 9'a çıktı.

İlçe Jandarma Komutanlığında işlemlerinin devam ettiği bildirilen açıklamada, "Olaya karıştıkları iddia edilen diğer şüphelilerin kimlik tespiti ve araştırılması işlemleri de titizlikle yapılmaktadır. Olay çok yönlü olarak tüm ayrıntılarıyla araştırılmaktadır" denildi.

Görüntüler üzerinden yapılan inceleme sonucunda yumruk atan kişinin Akkuzulu Köyü'nde çiftçilik yapan Osman Sarıgün olduğu tespit edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, saldırıyı gerçekleştirenlerin örgüt bağlantısı araştırılıyor.

'Dışarıdan gelenlerin tezgahıdır'

Saldırıdan sonra açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, "Canımı vermeye hazırım, bir milim geri adım atmayacağım" diye konuşmuştu.

Kendisini hedef alan saldırının planlı olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu konuşmasında, "Beni üzen şehide yapılan saygısızlıktır. Şehidin cenaze namazı bile doğru dürüst yerine getirilmedi, namazı kılınmadı. Beni üzen budur. Baba, anne, yakınlar, köylü acılı. O köyde oturanların hiçbirisinin kabahati ve kusuru yoktur. Dışarıdan gelenlerin tezgahıdır bu ama bu tezgahlar bizi yıldıramaz ne yaparlarsa yapsınlar" ifadelerini kullanmıştı. (Euronews)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.