Kartal'daki binanın çökme nedeni belli oldu

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İstanbul Kartal'da çöken binadaki ihmallerle ilgili bilirkişi raporunun detayları ortaya çıktı. Rapora göre çökme nedeni beton kalitesi.

21 kişinin hayatını kaybettiği 14 kişinin de yaralı kurtarıldığı binanın beton kalitesinin Türk Standardları Enstitüsü'ne uygun olmadığı belirtildi.

9 katlı yapının, yıkanmamış ve elenmemiş deniz kumundan yapıldığı, bundan dolayı midye kabuklarına rastlandığı ve demirlerde korozyon oluştuğu ifade edildi.

Raporda, bazı kolonlarda güçlendirme yapıldığının görüldüğü ancak bunlarla ilgili herhangi bir proje bulunamadığı ve hangi hesaplamaya göre yapıldığının tespit edilemediği bidirildi.

Çökmenin oluşumunda kasıt unsurunun bulunmadığı açıklandı. Ancak proje müellifi, müteahhit veya yapı sahibi ile denetleme sorumluluğu bulunan ilgililerin meydana gelen olayda kusurlu olabileceği kaydedildi.(Ulusal)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.