Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin: "Vatan toprağının her karışı namusumuzdur"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığında "27. Dönem Asayiş Branşı Uzman Erbaş ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Asayiş Branşı Uzman Erbaş Kursları"nın kapanış törenine katıldı. Bu dönem kurs gören 2 bin 493 uzman erbaş personele mezuniyet belgelerinin verilmesi amacıyla düzenlenen törende Orgeneral Arif Çetin, askeri ve halkı selamlayarak yaptığı konuşmasında; "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emir ve direktifleriyle en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar operasyonların kesintisiz devam edeceğinden kimsenin kuşkusu olmasın" dedi. 

 “Terör örgütünün tüm inlerine girildi ve diz çöktürülmüştür”
Orgeneral Çetin konuşmasında devamla, "Vatan toprağının her karışı bizim namusumuzdur. Ülkemizi bölmeye, milletimizi parçalamaya çalışanlara bugüne kadar aman vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz. Allah'ın yardımıyla, vatandaşımızın desteği, sevgisi ve güveniyle dağlardaki PKK terör örgütü başta olmak üzere, bütün terör örgütlerine karşı mücadelemiz, Gabar’da, Cudi’de, Bestedereler’de Ağrı’da, Hakkari’de, Diyarbakır’da Tunceli’de ülkemizin her karşın devam edecektir. Jandarma Teşkilatı binlerce şehit vererek bu mücadeleye devam ediyor. Terör örgütünün tüm inlerine girildi ve diz çöktürülmüştür.. Yurt içinde 34 binleri bulan PKK terör örgütünün, 700 rakamlarının altına düştü. Sayıları son 35 senede en düşük sayıya inmiştir. Korku ve panik, çözülme başlamıştır. PKK'dan kaçışlar artmıştır. PKK terör örgütüne bir ayda 100 - 150 kişi katılırken, bir yılda 130 kişi katılmıştır. Artık katılımlar da durmuştur. İşte bu zaferi sağlayan bu kahraman gençlerdir. Onlarla ne kadar gurur, onur duysanız azdır.

2014 yılına kadar personel sayımız yüzde 100 profesyonel olacaktır
2013 yılında yüzde 32 olan profesyonel personel sayımız, bugün itibarıyla yüzde 68'e çıkmıştır. 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimi sonrası İçişleri Bakanlığına doğrudan bağlanan jandarma teşkilatı, sür'atle kendini geliştirmeye ve güçlenmeye devam etmiş, her yıl yaklaşık 20 - 25 bin personel alarak gücüne güç katmaktadır. 2024 yılına kadar personel sayımız, yüzde 100 profesyonel olacaktır. Milletine, vatandaşına daha çağdaş ve modern taktikleri ile hizmet yarışında caydırıcı, saygın, güvenilir ve etkin bir şekilde modern silah, araç ve malzemelerle hizmet yapmanın azim ve gayreti içerisindeyiz”

şeklinde açıklamada bulundu.

Orgeneral Arif Çetin, Karabük Valisi Fuat Gürel, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Musa Çitil, Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Bulut ve 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanı Jandarma Albay İsa Çakmak tarafından kursiyer askerlerin başarı belgeleri verildi. Yoğun bir kalabalık ve asker aileleri tarafından izlenen törende heyecanlı ve duygusal sahneler yaşanıldı. Orgeneral Arif Çetin ve maiyetindekilere, asker aileleri ve Safranbolu halkı yoğun ilgi ve sevgi gösterdiler.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hamit Taylan 5 yıl önce

Bu vatan sizlerin gölgesinde ayakta durmaktadır. Allah yardımcınız olsun. Yüreğinize kuvvet asil Komutan. Tarih sizi altın harflerle yazacaktır.

Avatar
A. Şahiner 5 yıl önce

Allah yar ve yardımcısı olsun.

Avatar
Ayşe 5 yıl önce

Varolun kıymetli insan.

Avatar
Kemal Çalışkan 5 yıl önce

Sizi Bursa'dan da tanıyoruz. Bu devlet değerinizi bilsin. İyi ki varsınız.