İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş: "McKinsey'e tazminat ödenecek mi?.."

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, TBMM'ne sunduğu soru önergesinde McKinsey'le yapılmış anlaşmanın feshinden sonra bu şirkete herhangi bir taminat ödenip ödenmeyeceğini ve anılan anlaşma gereği bir ön ödeme yapılıp yapılmadığını sordu.   

Ataş, verdiği bu soru önergesinin Bakan Berat Albayrak tarafından cevaplanmasını istedi.  ABD'li uluslararası yönetim danışmanlık firması McKinsey'le ilgili lay ve gelişmelere vurgu yapan Ataş, Bakan Albayrak'a şu soruları sordu:

"Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın, 27 Eylül Perşembe günü Birleşmiş Milletler 73'üncü Genel Kurul görüşmeleri için bulunduğu New York'ta, Türkiye-ABD İş Konseyi tarafından düzenlenen 9'uncu Türkiye Yatırım Konferansı'nda, uluslararası yatırım şirketi McKinsey ile anlaşıldığını duyurması ülke gündemini epeyce meşgul etmiştir. Bilindiği gibi geçen hafta Cumhurbaşkanı tarafından bu hizmetin alınmayacağı belirtilmiştir. Bu çerçevede McKinsey ile bir sözleşme imzalanmış mıdır? Eğer imzalandı ise ön ödeme yapılmış mıdır? Fesihten dolayı karşı taraf bir cezai işlem yani tazminat uygulayacak mıdır?"  


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.