İYİ Parti Genel Başkanı Akşener: Trump'ın mektubunun savuşturulması vatandaşı rencide etti

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Meclis'te bir grup gazetecinin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Barış Pınarı Harekâtı'na vatandaşın da muhalefetin de destek verdiğini belirten Akşener, "Trump'ın mektubunu böyle savuşturmuş olmanın vatandaşı müthiş rencide ettiğini görüyoruz" dedi. Yeni kurulacak siyasi partilerin "AKP havzasından" oy aldığını belirten Akşener, bu nedenle, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden seçilmesinin matematiksel olarak mümkün olmadığını savundu.

Meral Akşener, Türkiye'nin Suriye'de Barış Pınarı Harekâtı'nı düzenlemesinin haklı gerekçelere dayandığını söyledi.

"Orada netice itibariyle görevini yerine getiren Mehmetçik" diyen Akşener, ABD ile varılan mutabakat konusunda hala birçok soru işareti olduğunu söyledi, ABD Başkanı Donald Trump'ın 9 Ekim'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği mektuba karşılık verilmemesini de eleştirdi:

"Tamam masaya da oturuldu ama mutabakat metninde havada o kadar çok şey var ki, onlar nasıl olacak? En önemlisi YPG'nin PKK'nın elindeki silahları kim teslim alacak? Ama netice itibariyle, hele mesela ölçtürülmüş bir bilgi bu; Trump'ın mektubunu böyle savuşturmuş olmanın vatandaşı müthiş rencide ettiğini görüyoruz."

Akşener, "Bu konuda anket mi yaptırdınız?" sorusu üzerine ise alanında uzman isimlerle çalıştıklarını ve bu verilerin de yapılan "değerler araştırması" sonucuna dayandığını ifade etti.

Kaynak: BBC Ankara

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.