İYİ Parti  Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu: "81 İl Başkanının istifa ettirilmesi partideki yenilenme içindir"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen İYİ Parti 2. Olağanüstü Kurultay’ında yeniden Genel Başkanlığa seçilen Meral Akşener'in teşkilatlarına karşı ilk icraatı, 81 il başkanının değiştirilmesi oldu.

12 Ağustos’taki kurultaydan önce il başkanlarından “blok liste” ile kendi listesini seçtirmek için güvence alan Akşener’in, “revizyon ve yenilenme” adı altında atacağı adımlar tartışmaya yol açtı. Kararla, il ve ilçe teşkilatlanmasında öne çıkan ülkücü ve sola yakın isimlerle yolların ayrılmak istendiği iddiası ortaya atıldı. Revizyon, il başkanları ve yönetimlerini kapsayacak, ilçe teşkilatları kapsam dışı tutulacak. Atanacak yeni il başkanı ve yönetiminden, “yerel seçimde aday olmama garantisi” alınacak.

Öncelik liyakat

Konuya ilişkin olarak Milliyet’e konuşan İYİ Parti Sözcüsü Buğra Kavuncu, kararın gerekçesini şöyle anlattı: “Parti kuruluşunda ve 24 Haziran seçimi sürecinde il başkanlarının çoğu, milletvekili adayı oldu. Yerlerine geçenlerle devam edildi. Halihazırda başarılarıyla il başkanlığını sürdürenler var. Yerel seçime hazırlık ve yenilenme için bu karar alındı. Yerel seçim adaylığı sürecinde, kamuoyunda temiz ve düzgün tanınan, yaptığı işle liyakat sahibi olmuş kişilere yer vereceğiz. Vatan sevgisi, vatanperverlik gibi bazı ortak değerler, olmazsa olmazımız. İYİ Parti’nin değerlerine sahip, bölgesinde tanınan tüm adaylara kapımız açık.” Partinin kuruluşu sürecinde ve kurucu üyeleri arasında ülkücülerin bulunduğunu belirten Kavuncu “Onlar olmasa teşkilatlarımız kurulamazdı, keza sol kesimden gelen arkadaşlarımız da teşkilatlanmaya katkı verdi. Bu kararının, ‘ülkücü ve sol isimler partiden tasfiye edilecek’ şeklinde bir iddiaya konu olması son derece yanlış. Böyle bir şey yok” dedi.

Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre; 81 ilde İYİ Parti teşkilatı bulunuyor. Sadece Tokat ve Kırıkkkale il başkanları yeniden atandıkları için revizyon dışında tutulacak. Revizyon, il başkanları ve yönetimlerini kapsayacak, ilçe teşkilatları kapsam dışı tutulacak. İYİ Parti Tüzüğü’ne göre; GİK, il ve ilçe yönetimlerine görevden el çektirebiliyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.