İşte örnek kurum; 277 İş Yurdunda 50 bin hükümlü ve tutuklu aktif olarak çalışıyor

Afyonkarahisar Dinar Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Özge Yelken, Adalet Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren 277 İş Yurdunda 50 bin hükümlü ve tutuklunun sistem içerisinde aktif olarak çalıştığını ve bu kişilerin sigortalarının ödenerek, ödenek aldıklarını söyledi.

Dinar ilçesinde Belediye Başkan Yardımcısı Rafet Şimşek’in katılımıyla Dinar T Tipi Cezaevi yerleşkesinde fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen etkinliği Şimşek’in yanı sıra Kaymakam Mustafa Şahin, Dinar Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Özge Yelken, Garnizon Komutanı Serkan Ateş, Cezaevi Müdürü Metin Erkılıç, yargı mensupları ile cezaevi personelleri katıldı. Cezaevi İş Yurdu Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen etkinlik kapsamında bölgeye çok sayıda “chetnir” cinsi ceviz fidanı dikimi yapıldı. Fidan dikim etkinleri sonrasında protokol, Erkılıç tarafından cezaevi kantini salonunda ağırlandı.

Erkılıç, burada yaptığı konuşmada cezaevi bünyesinde mahkumların topluma kazandırılması ve meslek edindirilmeleri konusunda yürütülen faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Erkılıç ayrıca Kaymakam Şahin’e ve Başkan Acar’a iş kolu faaliyetleri kapsamında ceviz fidan dikim alanına yapılan yardım ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

“Dinar’da 63 hükümlü sigortalı olarak sistemde aktif olarak çalışmaktadır”

Başsavcı Yelken ise konuşmasında, İş Yurtları’nın Türkiye genelinde yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgiler vererek şunları söyledi:

“Ceza infaz kurumu İş Yurtları’nın bugün itibariyle sayısı 277 ye ulaşmış olup çok geniş bir yelpaze içerisinde üretim ve hizmet faaliyetleri gerçekleştirilmektedir. 2016 yılı itibariyle yaklaşık 50 bin hükümlü ve tutuklu iş yurtları sistemi içerisinde aktif olarak çalışmaktadır. Bu sistem içerisinde çalışan hükümlü ve tutuklulara belli bir ücret ödenmekte sigortaları yapılmakta, kar payı verilmekte ve kendilerinden diğer hükümlülerden farklı olarak iaşe bedeli alınmamaktadır. Dinar T Tipi kapalı ve açık cezaevi infaz kurumunda da İş Yurdu faaliyetleri yürütülmektedir. Bu bağlamda bugün itibariyle 63 hükümlü sigortalı olarak sistemde aktif olarak çalışmaktadır. İş yurdu faaliyetleri olarak ise fırın bölgesi, tekstil iş kolu (terlik ve ev işi tekstil oturma grubu dikimi yapılmakta), adliye ve ceza infaz kurumu çay ocağı ve kafeterya işletmesi adliye ve ceza infaz kurumu kantini, adliye temizlik hizmet işleri, terzicilik ve fotoğraf atölyesi bulunmaktadır.”

Öte yandan, Başsavcı Yelken, yerleşkede 8 bin 700 fidan dikimi yapılacağını kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.