İş dünyasından Almanya’ya tepki, Bakan Zeybekci’ye destek

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci hakkında Alman Bild Gazetesi’nin internet sitesinde çıkan ve hakaretlerle dolu habere tepki gösterdi. Ünlütürk, Bild’i Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’den özür dilemeye çağırdı.

Bild’in ifadelerin dost bir ülkenin Bakanı için değil, hiç kimse için kullanılamayacağına işaret eden Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Almanya’da Hükümet yetkililerinin son dönemde Türkiye aleyhine yükselen söylemlerin Bild’e bu haberi bu şekilde yazma cesareti verdiğini savundu.

Türkiye ile Almanya’nın bağlarının çok güçlü ve tarihi olduğuna dikkati çeken Ünlütürk, "İki tarafta bu bağların koptuğunda zararlı çıkacağını hesaba katarak hareket etmeli. Türkiye Almanya’ya 14 milyar dolar yıllık ihracat yaparken, 21 milyar dolar ithalat yapıyor. 3 milyonu aşkın Türk kökenli insan Almanya’da yaşıyor. Türkiye’de çok sayıda Alman firmasının yatırımları var. İki ülke arasındaki ilişkilerin derinliği bu kışkırtıcı söylemleri boğacaktır" diye konuştu.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’yi Türk ihracat gemisinin kaptanı olarak tanımlayan Ünlütürk, Bakan Zeybekci’ye karşı asla kabul edilemeyecek bu çirkin saldırının, habercilik kisvesinde gazetecilik adı altında yapılıyor olmasının kabul edilebilir, basın özgürlüğü ile açıklanabilir bir durum olmadığını söyledi. Ünlütürk, "Gazeteciler haber yaparken, temel insan haklarını göz ardı edemezler. Unutulmamalıdır ki bir ülkenin resmi makamlarını temsil eden kişileri hedef alan hakaretler sadece şahısları değil, o ülkenin bütün vatandaşını hedef almaktadır" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.