Hollanda’daki bakan engeline portakal sıkma eylemi

Bakanlar Betül Sayan Kaya, Mevlüt Çavuşoğlu ve Türk vatandaşlara yönelik Hollanda’da yapılan engellemeler sonrasında Kocaeli’de bir araya gelen gençler portakal sıkarak olaylara tepki gösterdi.

Hollanda hükumetinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na yönelik engellemeleri ile ülkede yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik sert müdahaleleri Kocaeli’de düzenlenen eylemle protesto edildi. İzmit’te bir araya gelen AK Parti Kocaeli Gençlik Kolları üyeleri, Hollanda’nın sembolü olan portakalları sıkarak yaşanan olaylara tepki gösterdiler. Eylemde açıklama yapan AK Parti Kocaeli Gençlik Kolları Emre Karaman, "Avuç içi kadar ve gözümüzde portakal kabuğu kadar kıymeti olmaya Hollanda, sonrasından çok pişman olacağı bir adımı atmaktan çekinmedi" dedi.

Hollanda hükümeti’nin Türkiye’ye yönelik uygulamış olduğu hareketlerden rahatsız olduğunu dile getiren AK Parti Kocaeli Gençlik Kollar Başkanı Emre Kahraman, "Toprakları kadar insanlık seviyeleri de deniz seviyesinin altına inmiş, alçak, tahammülsüz, hiç uzatmadan söyleyelim, faşist bir ülke olan Hollanda, bakanımızın seçmenle ve vatandaşlarımızla buluşmasını engellemiştir. Bu gayriahlaki tutumlarını protesto eden Türklere de ahlaksızca müdahale etmiştir. Avuç içi kadar ve gözümüzde portakal kabuğu kadar kıymeti olmaya Hollanda, sonrasından çok pişman olacağı bir adımı atmaktan çekinmemiştir. Pişman olacaklar. Köklerindeki faşizan duygusu ve tavırlardan bir türlü arınamamaktadırlar. İşlerinde yaşayan Türk halkının varlığından en başında itibaren rahatsız olan Hollanda, kendi içinde yaşayan vatandaşlarımızı sömürmüş ve bir siyasi hak elde etmesine birlik içerisinde yaşamasına asla hoş gözle bakmamıştır. Ey Hollanda, Hollanda da diğer Avrupa devletlerinde yaşayan Türkler AK Parti iktidarıyla birlikte artık sahipsiz olamadıklarını anlamıştır. Bakanımız engellemeniz vatandaşlarımızın birlik duygusunu engellemek bir kenera, bütün yurttaşlarımızın kenetlenmesini sağlamıştır” dedi.

Basın açıklamasının ardından AK Parti Kocaeli Gençlik Kolları ve üyeleri sıktıkları portakalları içtiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.