Hem milyonlara "İstiklal Marşı" dersi verdi, hem de 1 milyon TL kazandı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

ATV'de yayınlanan ve sunucu Murat Yıldırım'ın yerine gelen Kenan İmirzalıoğu tarafından yönetilmeye başlayan "Kim Milyoner Olmak İster" adlı bilgi yarışmasına, "yarışmacı" olarak katılan ARDA AYTEN adlı genç; 19 yaşında olmasına rağmen hem proğramı seyreden milyonlara "İstiklal Marşı" konusunda ders verdi; hem de bu konuyla ilgili soruyu da başarıyla cevaplayıp, yarışma ödülü olan 1 milyon TL'nı kazandı.

Yarışmada sorulan son soru şöyleydi: 
On kıtadan oluşan İstiklal Marşı'nın tamamında, bu kelimelerden hangisi diğerlerinden daha az geçer?

A: Vatan

B: Kan

C: Toprak

D: Yurt

Uzun düşünmeler ve İstiklal Marşı'nın 10 kıtalık tamamını ezbere mısra mısra irdeleyen Arda Ayten doğru cevap olarak "Toprak" dedi ve 1 Milyon TL'lık ödüle ulaşmış oldu.

Kitaplara karşı büyük bir ilgisi olduğunu ve parası olmadığı için yılda ancak 150 - 200 kitap okuyabildiğini dile getiren Arda Ayten, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde Tıp Fakültesine devam ediyor..

Arda Ayten'in, anne ve babasının 4 yaşında iken boşandıklarını ve babasının şimdiye kadar kendisini asla arayıp sormadığını söylemesi, duygusal anlar yaşatmıştı. Başarılı olmanın çok kitap okumaktan geçtiği noktasında topluma çok güzel bir örnek olan Arda Ayten, yarışma sonunda kazandığı 1 milyon TL sayesinde daha fazla kitap okuyabileceğini de söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.