HDP'li Belediye yine şehit yakınlarını işten çıkardı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

HDP'li Silopi Belediyesinde 20 çalışanın işine son veridi. İşten çıkarılanların 2'sinin şehit yakını olduğu ortaya çıktı. İşten çıkarlanlar işten çıkarılmaların hukuksuz olduğunu ve bunun hakkında hukuki süreç başlatacaklarını duyurdular.

Terör saldırısında babası ve yeğenini kaybeden şehit yakını İsmail Birlik ve Ağabeyini 1990 yılında terör saldırısında kaybeden Kadri Saluci yaptıklarını açıklamada tek suçlarının devletinin yanında olan vatandaşlar olduklarını bu yüzden işten çıkarıldıklarını söylediler.

Hak-İş ve Hizmet-İş sendikalarıda destek olarak bütün işten çıkarılanların vekaletlerini aldıklarını eylül ayında dava açacaklarını ve sonuna kadar işten çıkarılan vatandaşların yanlarında olup haklarını arayacaklarını ifade ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.