Gazeteci Tayfun Talipoğlu vefat etti !..

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İzmir'in Konak Güzelyalı Mahallesi'ndeki evinde fenalaşarak hastaneye kaldırılan Tayfun Talipoğlu;  İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kalp krizinden hakkın rahmetine kavuşan Tayfun Talipoğlu 55 yaşında idi.

Aslen Kars'lı olan Talipoğlu,  Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdikten sonra siyasi görüşü nedeniyle Kaymakam yapılmayınca kargoculuk, Ankara düğün salonlarında ve pavyonlarında orkestra solistliği gibi birçok değişik iş yaptı.
Milliyet Gazetesi'nde muhabir olarak başladığı gazetecilik hayatına sırasıyla Star1 ve  ATV'de haber muhabiri olarak devam etti.

1995 yılından itibaren  ATV'de ve 1999'dan itibaren de NTV'de "Bam Teli" programını sundu. Takvim, Yeni Yüzyıl, Cumhuriyet gazetelerinde köşe yazarlığı da yapan Talipoğlu evli ve bir çocuk babasıydı.

Benim Yolum, Ne Çoktular Ne Kadar Çocuktular, Eskiyen Yüzümün Yeni Gülümseyişi, Çoluk Çocuk Yazıları, Eşekle Gelen Aydınlık adlı kitapları bulunan Talipoğlu'nun, Seyyah ve Bam Teli Yol Müzikleri adlı şiir ve türkü kasetleri de mevcuttur. Talipoğlu,  Ekim 2007'den beri UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi görevini de üstlendi. 2015 Seçimlerinde CHP'nin 5. sırasından aday olmak üzere Aydın'dan aktif siyasete başlamak istese de seçilemedi. 

BURSA ARENA Gazetesi merhuma rahmet, tüm ailesine ve sevenlerine de başsağlığı diler. Mekanı cennet olsun..

*****

Gazetemiz Yayın Kurulu Başkanı İsmet Yıldırım'ın özel taziye mesajıdır;

Ünlü Televizyon programcısı, kıymetli arkadaşım ve kardeşim Tayfun Talipoğlu hakk'a yürüdü.. (Bam Teli programı ile Türkiye'yi dolaşmıştı Tayfun; söylediği güzel türkülerini de dile getirerek..) Allah'tan rahmet diliyorum.. Mekanı cennet olsun..
  

Anahtar Kelimeler:
Tayfun Talipoğlu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İsmet Yıldırım 7 yıl önce

...::: hatırlıYORUM :::... anKARA..Tayfun'u cenazesi töreninde karardı uğurlanırken dün..diyordu ki Tayfun; tüm sevenlerine.. "yollar bitmez, ömür biter.."doğruydu söylemleri..Cenazede birlikte olduğumuz ortak arkadaşımız ; Ankara Vekili bir değerli kardeşim Necati Yılmaz..Önceleri Savcılık daha sonrasında ise Hakimlik görevinde bulunmuş, şimdilerde ise TBMM'de görev alan değerli kardeşim..Yılmaz üstelik de partilisi idi Tayfun'un..aynı saflarda siyaseti birlikte sürdürüyorlardı..gerçi Tayfun "vekil" olamadı ancak olsun.."asil" olarak veda etti yaşama..bir çok kişinin gönlünde taht kurmuştu çünkü " Bam Teli " programı ile yıllarca..Ruhu şad olsun..

Avatar
Vahdettin Şahin 7 yıl önce

.Mekanın cennet olsun güzel insan nurlar içinde yat