Fatih Erbakan’dan dikkat çeken çağrı: "Ağlayıp sızlanmak yerine harekete geçelim.."

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Yeniden Refah Partisi, ABD’nin ‘Yüzyılın Anlaşması’ adıyla duyurduğu küstah plana tepki amaçlı 'Seninleyiz Kudüs' mitingi düzenledi.

Sakarya Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen mitinge katılan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, yaptığı konuşmada, mitingi Kudüs'ün, Mescid-i Aksa'nın, Filistin'in kurtuluşu için düzenlediklerini söyledi. Mitinge polis kayıtlarına göre 40.000 civarında vatandaşın katıldığı öğrenildi.

(Fotoğraf: Fatih Erbakan)

Erbakan, Trump'ın sözde barış planına ilişkin, "Dünya siyonizmi tarafından atılan bu adım karşısında tüm İslam alemi olarak yapmamız gereken; sözlü mesajlar, kınama mesajları yayınlamak yerine, ağlayıp sızlamak yerine, mutlaka fiili adımlar atmak, dünya siyonizmine yaptırımlar uygulamaktır." dedi.

"Gün; namusumuza, Mescid-i Aksa'ya, Filistin'e sahip çıkma günüdür." ifadesini kullanan Erbakan, "Gün, kıyama kalkma ve mutlaka fiili adımlar atma günüdür. Bu kıyamı gerçekleştirmek, öncelikle, 6 asır Filistin'in teminatı olan Osmanlı'nın torunları olarak aziz milletimize düşmektedir. Milli görüş olarak bu kıyamı gerçekleştirmek, bu kıvılcımı ateşlemek için Sakarya'mızda hep birlikte 'Seninleyiz Kudüs' mitinginde buluştuk." diye konuştu.

Erbakan, Filistin'in sahipsiz olmadığını haykırmak için toplandıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Filistin İslam toprağıdır, Kudüs de sadece ve sadece İslam'ındır. Buradan bütün İslam alemindeki yöneticilere ve Türkiye'deki yetkililere sesleniyorum. (Necmettin Erbakan) Erbakan hocamız dünya siyonizmi karşısında kana kan, dişe diş metoduyla mücadele etti. Tam 50 sene boyunca 'Banane Amerika'dan' diye haykıran hocamız, siyonizmin yumruğuna yumrukla karşılık verdi."

Fatih Erbakan, İsrail ve ABD'ye karşı fiili yaptırımların uygulanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan:
“Bugün burada Mescid-i Aksa’nın, Kudüs’ün, Filistin’in sahipsiz olmadığını haykırmak için toplandık”
Sakarya’da ‘Seninleyiz Kudüs’ başlıklı miting gerçekleştirildi

(Fotoğraf: Habertürk)

"Bu planı reddetmemiz, barışı reddettiğimiz anlamına gelmiyor"

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa da plana karşı tepkileri yakından izlediklerini belirterek, planı reddeden ve Filistin halkının yanında duran bütün taraflara teşekkür etti.

Türkiye Cumhuriyeti devletine, hükümetine, halkına, siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarına ve basın yayın kuruluşlarına cesur duruşlarından dolayı teşekkür eden Mustafa, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu planı reddetmemiz barışı reddettiğimiz anlamına gelmiyor çünkü bu plan barış getirmeyecektir. Bu plan adalet üzerine yapılmamıştır. Karşı tarafı yok sayan bir plan barış getirmeyecektir. Bu plana hayır dememizin yüzlerce nedeni var.

Bu plan, Yahudilere Mescid-i Aksa'da ibadet hakkı tanıyor. Böylece Mescid-i Aksa zaman ve mekan yönünden bölünecektir. Halbuki Mescid-i Aksa tamamen bir İslam mekanıdır, İslam kutsalıdır. İlk kıblemizdir, ikinci mescidimizdir, üçüncü Harem-i Şerifi'mizdir. Bu plana göre, 1948 yılında işgal tarafından yapılan soykırım nedeniyle topraklarından göçe zorlanan Filistinli mültecilerin tekrar kendi topraklarına dönme yolu kapatılıyor. Biz Filistinliler olarak, Allah bizi Kudüs'ün bekçileri olarak onurlu kılmıştır. Biz orada Kudüs'ü ve İslam'ın kutsallarını korumakla mükellefiz. Bu kutsal görevimize gururla, onurla devam edeceğiz."  (Kaynak:Yeni Akit)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yorumcu 4 yıl önce

Burada gerçekten gelecek var

Avatar
A. Şahiner 4 yıl önce

Bu çocuk ülkenin 2. Atatürk'ü gibi gelecek gibi görünüyor. İnşAllah babası gibi batı'ya eyvAllah etmeden yürür ve iktidar olur. Fakat AKP içindeki miğdeci bukalemunlar ve işbirlikçi ajanlar hemen etrafını sararlar. Türkiye'nin kaderi bu..