Eski TBMM Başkanı Ferruh Bozbeyli vefat etti

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türk siyasetinde bir dönemin önemli simalarından olan TBMM eski başkanı ve Demokratik Parti Genel Başkanı Ferruh Bozbeyli vefat etti.

Bozbeyli'nin vefat ettiğini CHP istanbul milletvekili İlhan Kesici duyurdu.

Kesici, Twitter hesabından yayınladığı mesajında, "Eski TBMM Başkanı, Demokratik Parti Genel Başkanı ve Adalet Partisi Milletvekili dürüst siyaset ve devlet adamı abimiz Ferruh Bozbeyli hakkın rahmetine kavuşmuştur. Allah rahmet eylesin. Mekanı Cennet olsun. Ailesinin ve dostlarının başı sağ olsun." dedi. 

FERRUH BOZBEYLİ FOTOLARI ile ilgili görsel sonucu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla, Ferruh Bozbeyli için taziyede bulunarak;

"Yakın tarihimizin kritik dönemlerinde milletimize TBMM Başkanı ve parti lideri olarak sağduyulu şekilde hizmet etmiş, değerli Türk siyasetçisi Ferruh Bozbeyli'nin vefatını derin bir teessürle öğrendim. Kendisine Cenabıhak'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilerim" dedi.

 

FERRUH BOZBEYLİ KİMDİR?

1927 yılında Pazarcık'ta doğdu. Antakya Erkek Lisesi'ni, 1947 yılında İstanbul Hukuk Fakültesi'ni 1957 yılında bitirdi. 1961 yılında İstanbul Milletvekili seçildi. 1965-1970 yılları arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı yaptı. 1970 yılında Adalet Parti'den (AP) ayrıldı ve Demokratik Parti'yi kurdu. 1973 seçimlerinde tekrar İstanbul'dan milletvekili seçildi. 1977'den sonra siyasi hayattan çekildi.

Özellikle 70'li yıllarda Süleyman Demirel liderliğindeki hükümetlere yoğun muhalefet yapmıştı. Daha sonra partisinin kendisini fesh etmesiyle siyasi hayatını noktalayan ve toplumda "Yalnız Demokrat" olarak hatırlanan Bozbeyli, uzun yıllar T. İş Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu.

Türk siyasetine "Hukuk Devleti", "Hukukun Üstünlüğü", "Demokrasinin Önemi", "Dürüst Devlet Adamı Olmak", "Milliyetçilik ve Demokratlık" ve "Demokratik Sağ Düşünce" gibi deyişlerin yerleşmesinde önemli katkıları olan Bozbeyli; herşeyden önce dürüst, namuslu, doğrularında inatçı, bilgi donanımlı ve o devrede sevilen bir siyaset adamı idi. 

Mekanı Cennet Olsun.. 

 

 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.