Eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun gözaltına alındı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, cumhurbaşkanına hakaret, terör örgütü propagandası yapmak ve örgüte yardım suçlarından gözaltına alındı.

Uzun'un işlemleri Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü'nde devam ediyor.

Sabri Uzun, Ergenekon Davası sürecinde adı geçen önemli isimlerden biriydi. Ergenekon sanıkları Uzun'un dava ile ilgili dinlenmesini istemiş ancak mahkeme bu isteği reddetmişti. Uzun Ergenekon, Balyoz ve Oda TV gibi davaların 'Fos olduğunu' dile getirmiş, Türkiye’deki yasa dışı dinlemelerin de devlet görevlilerince yapıldığını iddia etmişti.

Sabri Uzun@SabriUzun28

Sn İmamoğlu;
İBB Bşk görevin hayırlı olsun.
İnşallah, “oğlum sıfırla” demezsin.
“750 milyon liralık saat takmazsın”.
“7 adet para kasan ve para sayma makinen olmaz”
Allah şaşırtmasın.
Terbiyeni hiç bozma.
Annenizi ve eşinizi kutluyorum.

2,514

5:57 PM - Apr 17, 2019

Twitter Ads info and privacy

506 people are talking about this

Sabri Uzun 17 Nisan'da sosyal medya hesabında paylaştığı mesajında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilerek mazbatasını alan Ekrem İmamoğlu'nu tebrik etmiş "İnşallah, oğlum sıfırla demezsin, 750 milyon liralık saat takmazsın, 7 adet para kasan ve para sayma makinen olmaz. Allah şaşırtmasın." ifadelerine yer vererek 17/25 Aralık 2013 tarihlerinde yapılan polis operasyonlarına ve o dönemde internete düşen ses kayıtlarına atıfta bulunmuştu.

Uzun için, sosyal medya hesabındaki paylaşımlarıyla "Cumhurbaşkanına hakaret, terör örgütü propagandası yapmak ve örgüte yardım" suçunu işlediği iddiasıyla soruşturma başlatıldığı kaydedildi. (Euronews)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.