Erdoğan Sivaslılarla kucaklaştı: “Türk Milletine sevdalıyız"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Sivaslılar gecesinde yaptığı konuşmada, “Ülkesini ve şehrini seven oraya hizmet eder, hizmet götürür. Biz İstanbul’a aşığız diyoruz, biz Sivas’ı seviyoruz diyoruz. Biz Türkiye’ye meftunuz diyoruz, biz Türk Milletine sevdalıyız diyoruz. Bu sevgimizi 17 yıldır icraatlarımızla, eserlerimizle, ülkemize ve şehrimize kazandırdıklarımızla göstermeye çalışıyoruz” dedi.

Tüm Sivaslılara selamlarını ileterek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 Şubat’ta Sivas’ta başladığı miting programı kapsamında bugüne kadar 39 vilayeti ziyaret ettiğini, muhalefetin ise daha yeni Ankara’dan çıktığını söyledi.

Sadece sahil kenarlarını ya da oy depolarını değil, kendilerini desteklesin ya da desteklemesin tüm Türkiye’de vatandaşlarla buluşacaklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhalefet sabah akşam bir başka anket firmasıyla seçim falı açarken, biz haftanın 7 günü sahadayız, sokaktayız, insanımızın arasındayız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların 31 Mart’ın önemini idrak ettiğini, bu seçimin Türkiye için bir beka seçimi olduğunu gayet iyi anladığını dile getirerek, “Bunun için Rize’den Hakkâri’ye, Hatay’dan Bursa’ya, Urfa’ya kadar 82 milyonun her bir ferdi sabırsızlıkla 31 Mart’ın gelmesini bekliyor. Seçtiği belediye başkanı tarafından ‘oy yoksa yol da yok’ diye azarlananlar, dört gözle seçim sandığının önüne konulmasını bekliyor” ifadesini kullandı.

CHP’li bir belediye başkanının vatandaşlara “oy yoksa yol da yok” dediğini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin ise “millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik” zihniyetiyle çalıştığını kaydetti.

“VATANIMIZI BÖLDÜRTMEYECEĞİZ, EZANIMIZI SUSTURTMAYACAĞIZ”

Muhalefet partilerinin 31 Mart seçimini önemsizleştirmeye gayret ettiğini ancak bu seçimin siyaset mühendislikleriyle Türkiye’yi dizayna yeltenenlerle, bölücülerle anlaşıp millî iradeye pusu kuranlarla hesaplaşma seçim olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “31 Mart’ta sandıkta sadece belediye başkanlarını, meclis üyelerini, muhtarları belirlemekle kalmayacağız. Unutmayın CHP’nin, sözde İYİ Parti’nin listelerinde malum bu bölücü örgütün neleri var? Sızdırdığı elemanları var” şeklinde konuştu.

Vatandaşlara CHP ve HDP’nin ortak hareket ettiğine dair görüntüleri, bu iki partinin etkinliklerinde Türk Bayrağına yapılan saygısızlıklar ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle CHP ve HDP öncülüğünde Taksim’de yürüyüş yapan kadınların, ezana yönelik saygısızlıklarının olduğu görüntüleri izlettiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “HDP ve CHP ittifak. Bunlar bayrağımızı yakıyor. Biz Cumhur İttifakı olarak tankların önünde bayrağımızla duruyoruz. Farkımız işte bu. Biz bunlara asla vatanımızı böldürtmeyeceğiz, ezanımızı susturtmayacağız. Biz bayrağımızı yakanlara bunun hesabını inşallah sandıkta sorarız. Bizim milletimizin kutsallarıyla dalga geçen, milletimizin değerlerine hürmetsizlik eden bu edepsizlere inşallah derslerini sandıkta vereceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

“17 YILDA SİVAS’A 28 KATRİLYON LİRA YATIRIM YAPTIK”

İstanbul’daki Sivaslılardan seçim sandıklarına sahip çıkmalarını ve her yerdeki hemşerilerini arayarak oy kullanmaları yönünde uyarıda bulunmalarını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sandıklara, ömrünü ülkesine hizmet etmeye adayan merhum Menderes gibi, Özal gibi, Türkeş gibi, Erbakan gibi devlet adamları için gideceğiz. Sandıklara, bundan 10 sene önce darı bekaya uğurladığımız Sivas’ın yiğit evladı Muhsin Yazıcıoğlu kardeşim için de gideceğiz” ifadelerini kullandı.

“Ülkesini ve şehrini seven oraya hizmet eder, hizmet götürür. Biz İstanbul’a aşığız diyoruz, biz Sivas’ı seviyoruz diyoruz. Biz Türkiye’ye meftunuz diyoruz, biz Türk Milletine sevdalıyız diyoruz. Bu sevgimizi 17 yıldır icraatlarımızla, eserlerimizle, ülkemize ve şehrimize kazandırdıklarımızla göstermeye çalışıyoruz” değerlendirmesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son 17 yılda Sivas’a toplam 28 katrilyon lira tutarında yatırım yaptık. Tüm dünyanın gözbebeği olan İstanbul’umuza 255 katrilyon lira tutarında yatırım gerçekleştirdik” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1994’te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde İstanbul’u beceriksiz, kifayetsiz, vizyonsuz CHP’li belediyeden teslim aldığını hatırlatarak, İstanbul’u çöp, çamur ve çukurdan kurtardığını, yolsuzluk, yoksulluk ve yasakların yaşandığı şehri bunlardan kurtararak, güzelliklerini ortaya çıkardıklarını anlattı.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin “Mardinli hızlı treni ne yapacak? Hızlı trenle nereye gidecek” ifadeleri ile “Kürdistan’da HDP’ye oy vereceğiz, Batı’da da AK Parti ve MHP’ye kaybettireceğiz” sözlerinin yer aldığı görüntüleri vatandaşlara izlettiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP’nin Kandil’den aldığı talimatlarla hareket ettiğini, listelerinin Kandil’de hazırlandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu adam Kürdistanı çok seviyorsa Kuzey Irak’ta Kürdistan bölgesi var buyursun oraya gitsin. Türkiye’yi biz bunlara böldürtmeyeceğiz” dedi.

“CUMHUR İTTİFAKI, 15 TEMMUZ GECESİ KURULDU”

Cumhur İttifakının, 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı direniş esnasında kurulduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise o gece yaşananları Bakırköy’de kahvesini içerek izlediğini, kendisinin ise meydanlarda halkla darbecilere karşı direndiğini ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürü olduğu dönemde vatandaşların SSK hastanelerinden şikâyetlerinin ve Kılıçdaroğlu’nun şikâyetler üzerine “10 yıl önce SSK hastaneleri çok daha iyiydi” ifadesinin yer aldığı görüntüleri de vatandaşlara izlettiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Beyefendi genel müdür, ne diyor? 10 yıl önce SSK hastaneleri daha iyiydi. Sen niye geldin oraya bu işi yapamayacaktın. Bunun hayatı bu. 9 seçim kaybettin çek git. En büyük özelliği oturduğu koltuğu bırakmamak. Buna öyle bir Osmanlı tokadı atılsın ki 31 Mart’ta hiç olmazsa CHP’liler bundan kurtulsun” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin desteğiyle 1994 yılında İstanbul’u CHP zihniyetinden kurtardıklarını ve bir daha CHP’nin gölgesini İstanbul’a düşürmediklerini kaydederek, “Bölücü örgütün siyasi uzantılarıyla iş birliği içinde hareket eden CHP’nin bir daha İstanbul üzerine çöreklenmesine müsaade etmeyeceğiz. CHP  zihniyetinin Türkiye’yi yasaklarla, yolsuzluklarla, yokluklarla dolu o eski karanlık günlerine tekrar döndürmesine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Belediyeciliğin kadro işi olduğunu ve İstanbul’da dilini, gönlünü çok iyi bildiği Binali Yıldırım’ı Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmek istediğini yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilçelerde de aynı zihniyete sahip insanların iş başına gelmesiyle İstanbul’u çok daha ileri noktalara taşıyabileceklerine olan inancını dile getirdi.

31 Mart seçimine 19 gün kaldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sivaslılardan AK Parti ve Cumhur İttifakı adaylarına destek istedi. 

Kaynak: Cumhurbaşkanlığı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.