Erdoğan Samsun'da: “İçeride ve dışarıda ülkemize kurulan tuzakları bozuyor, daha güçlü bir gelecek için azmimizi yeniliyoruz"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100’ncü yıl dönümü törenlerinde yaptığı konuşmada, “Güvenlikte ve ekonomide saldırı dalgası hâlen bitmiş değildir. Her gün içeride ve dışarıda ülkemize kurulan bir tuzağı bozuyor, daha güçlü bir gelecek için azmimizi yeniliyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Samsun Tütün İskelesi’nde düzenlenen, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100’ncü yıl dönümü  törenlerine katılarak, vatandaşlara hitap etti.

Türk milletinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ederek, konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını tazimle yâd ederek, tüm şehitlere Allah’tan rahmet diledi.

“TÜRK MİLLETİNİN TARİHİ BİNLERCE YILLIK GEÇMİŞE DAYANIR”

Türk milletinin tarihinin binlerce yıllık geçmişe dayandığını, sadece Cumhurbaşkanlığı Forsu’nda temsil edilen 16 Türk devletinin 2 bin 200 yılı aşkın bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, Türk devletlerinin Avrupa’dan Rusya’ya ve Orta Asya’ya, Moğolistan’a, Çin’e, Hindistan’a, Pakistan’a, Afganistan’a, İran’a, Ortadoğu’ya, Kuzey Afrika’ya kadar geniş bir coğrafyada hüküm sürdüğünü kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal’in, bir asır önce bugün Samsun’a herhangi bir kişi olarak değil Osmanlı’nın en parlak, en gelecek vadeden subaylarından biri olarak ayak bastığını vurgulayarak, “Bizim geleneğimizde devletin ismi ve yöneticileri değişir ama ona ebet müddetlik vasfı veren anlayış hep baki kalır. Devleti ebet müddet milletin bizatihi kendisidir. Dolayısıyla aslında ismi, bayrağı, coğrafyası değişmiş olsa da bizim devletimiz hep tektir. Cumhurbaşkanlığı Forsu, işte bu kadim tek devlet anlayışının remzidir” dedi.

“SÖMÜRGECİLİK VE SOYKIRIM GİBİ UTANÇLARIN BU MİLLETİN SİCİLİNDE YERİ YOKTUR”

Avrupa’nın ortalarında, Afrika’nın derinliklerine kadar uzanan geniş bir coğrafyada hüküm süren ecdattan geriye sadece sevgiye, saygıya, muhabbete ve adalete dayalı hatıralar kaldığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ne sömürgeciliğin, ne soykırımın, ne zulmün, ne de başka herhangi bir utancın hamdolsun bu milletin sicilinde yeri yoktur. Son iki asrımız çok büyük acılarla, çok büyük kayıplarla geçmiş olmasına rağmen bu duruşumuzdan en küçük bir taviz vermedik. Osmanlı, Balkanlar’dan çekilirken tarihin en büyük soykırımı bizim milletimize uygulanmıştır” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Mayıs’ta Samsun’dan başlayarak Cumhuriyetin kuruluş yılı olan 29 Ekim 2023’e kadar sürecek bir dizi 100. yıl etkinliğine başlandığını belirterek, “Bu yıl 19 Mayıs Samsun’a çıkışla başlayıp 22 Haziran Amasya Tamimi’ni, 23 Temmuz Erzurum Kongresi’ni, 4 Eylül Sivas Kongresi’ni coşkulu bir şekilde anacak, muhasebemizi yapacak, hedeflerimizi hep birlikte tazeleyeceğiz” ifadesini kullandı.

“HER ŞEYE RAĞMEN 2023 HEDEFLERİNE BAĞLIYIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son altı yılda yaşanan badirelerin Türkiye’nin enerjisini ve kaynaklarını mecburen krizleri çözmeye yönelttiğini, her şeye rağmen 2023 hedeflerine bağlı kaldıklarını anlatarak, Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulan özel ekibin bakanlıklardan belediyelere kadar tüm kamu kurumlarının performanslarını çeyrek dilimler hâlinde izleyip, raporladığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Güvenlikte ve ekonomide saldırı dalgası hâlen bitmiş değildir. Her gün içeride ve dışarıda ülkemize kurulan bir tuzağı bozuyor, daha güçlü bir gelecek için azmimizi yeniliyoruz. Her ne kadar birileri hâlâ Suriye meselesini Suriyelilerin, Irak meselesini Iraklıların, Bosna meselesini Boşnakların, Doğu Akdeniz meselesini Kıbrıslıların, Kuzey Afrika meselesini Libyalıların, Tunusluların, Cezayirlilerin meselesi sanıyor olsa da, biz işin esasının öyle olmadığını çok iyi biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin bugün uluslararası alanda maruz kaldığı karalama kampanyalarının sebebinin Türk milletinin bu coğrafyadaki bin yıllık varlığını sürdürme kararlılığı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Bugün burada görüyorum ki gençlerimiz bu büyük oyunu görüyor ve ezanlarına, bayraklarına, vatanlarına, devletlerine dört elle sahip çıkıyor. Gazi Mustafa Kemal beraberindeki bir avuç arkadaşıyla Samsun’a ayak bastığında başlattığı mücadeleye inanmayanlar vardı. Rahmetli Menderes, demokrasi bayrağını açtığında ülkemizde böyle bir şeyin mümkün olmayacağını düşünenler bulunuyordu. Merhum Özal, Türkiye’yi kendine güvenen ve dünyada söz sahibi bir ülke hâline dönüştürmek için yola çıktığında ona kin besleyenlerin sesi daha çok çıkıyordu.”

“TÜRKİYE’Yİ DİMDİK AYAKTA TUTUYOR, HEDEFLERİMİZE DOĞRU İLERLİYORUZ”

“Biz 17 yıldır ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak için attığımız her adımı, Türkiye’ye inanmayan, güvenmeyen, daha kötüsü içten içe husumet duyan kesimlere rağmen gerçekleştirdik” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nasıl ki Gazi Mustafa Kemal 19 Mayıs’ta işgale boyun eğenlere, çareyi mandada arayanlara itibar etmeden sadece Hakk’a ve halka inanarak mücadelesini yürüttüyse, biz de aynı şekilde hareket ediyoruz. Kendi ülkesinin tökezlemesinden medet uman dâhili bedhahlara, bütün bunlara rağmen Türkiye’yi dimdik ayakta tutuyor, hedeflerimize doğru ilerliyoruz" ifadesini kullandı.  

Gençlerden 19 Mayıs ruhunu tıpkı ilk günkü heyecanıyla yaşatma, Cumhuriyete sahip çıkma, Türkiye’nin istiklali ve istikbali uğrunda gerektiğinde canları pahasına mücadele etme sözü alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk milletinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı tekrar tebrik etti. (Cumhurbaşkanlığı)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.