Erdoğan'dan, Kılıçdaroğlu ve 72 CHP'li milletvekili hakkında suç duyurusu

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sonra 'Tayyipler Alemi' adlı karikatürü sosyal medya hesaplarından paylaşan 72 CHP'li milletvekili için suç duyurusunda bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlamasıyla soruşturma başlattı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Twitter adresinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik karikatür paylaşmıştı.

Kemal Kılıçdaroğlu dün yaptığı grup toplantısında ODTÜ'nün mezuniyet töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik açılan pankart nedeniyle öğrencilerin tutuklanmasını eleştirmişti.

ÖNCE BAŞSAVCILIK, SONRA ERDOĞAN

Kılıçdaroğlu, "ODTÜ'lüler 13 yıl önce yayınlanan bir karikatürü taşıyor. Karikatürist yargılanmış beraat etmiş. 13 yıl sonra geldiğimiz noktaya bakın. Demokraside ne kadar geriye gittiğimize bakın. Ben bugün bütün arkadaşlarımdan istirham ediyorum. Twitter hesabımdan bugün bu karikatür yayınlayacak. Bütün milletvekili arkadaşlarım bu karikatürü yayınlasın. Koyacağım Twitter hesabıma bakalım ne yapacaksın" ifadelerini kullanmıştı. ODTÜ'de mezuniyet töreninde açılan pankart nedeniyle dört öğrenci tutuklanmıştı.

Başsavcılıktan yapılan bilgilendirme şöyle:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk)Twitter hesabından “Tayyipler alemi” paylaşımında bulunmuş olup Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında Cumhurbaşkanına hakaret suçundan (TCK 299/1.2 ) soruşturma başlatılmıştır.

Kılıçdaroğlu'nun yaptığı paylaşım şu şekilde:;

_____________________________________________________________________________________________

Resmi Twitter'da görüntüle

Kemal Kılıçdaroğlu✔@kilicdarogluk

Eleştiriye ve mizaha tahammül edeceksin, etmelisin! Hapse atarak eleştirinin ve mizahın önüne geçemezsin.

15:29 - 17 Tem 2018

________________________________________________________________________________________________

KARAMOLLAOĞLU'NDAN YORUM

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘Erdoğan’a hakaret’ davası açılmasına neden olan ‘Tayyipler Alemi’ karikatürü için “Eleştiri, hakaret boyutuna ulaşırsa bu en azından siyasi nezakete ve uzlaşma kültürüne zarar verir. Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eden kişiler hakkında kültür ve geleneklerimizle bağdaşmayan karikatür ve ifadeleri tasvip etmemiz de mümkün değildir” dedi.

Ne olmuştu?

ODTÜ’nin bu seneki mezuniyet töreninde her yıl olduğu gibi mesaj içeren pankartlar taşınmış, bazı öğrenciler de 14 yıl önce yayınlanan bir karikatüre atıfla ‘Tayyipler Alemi’ başlıklı pankartla yürümüştü. Pankart nedeniyle ‘cumhurbaşkanına hakaret’ soruşturması başlatılmış, bu kapsamda dört kişi tutuklanmıştı. /Mynet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.