Dursun Çiçek: “Almanya’nın tutumu Türkiye’ye karşıdır”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Almanya’daki Türklerle yapmak istediği toplantının iptal edilmesi ile ilgili sorulara, ”Almanya’nın tutumu Türkiye’ye karşıdır” şeklinde cevap verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Tokat İl Başkanlığı tarafından düzenlenen programda CHP Tokat İl Başkanı Feramuz Şahin, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ile CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek başta olmak üzere parti yönetim kurulu üyeleri basın mensupları ile bir araya geldi. Programda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Şahin, CHP’nin referandum sürecine hazır olduğunu ve ‘hayır’ çıkması ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi. Hayır kampanyasını sadece CHP’nin götürmediğini ifade eden Şahin, “Yüreğinde vatan sevgisi olan vatanseverler hep beraber 16 Nisan’da inşallah ’hayır’ ifadesini kullanarak Cumhuriyetimize, Mustafa Kemal’e, meclisimize, ülkemize, üniter devlet yapısına hep beraber sahip çıkacağız” dedi.

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ise referandum çalışmalarına değinerek, “Ülkeyi çıkmaz yola götüren rejim değikliğine hayır diyerek buna dur diyeceğiz. En çok şehit ve gazi vermiş illerden biri olan Tokat’ın duyarlı insanları ne olduğu belli olmayan ülkemizi çıkmaz sokağa götüren bu anayasa değikliğine hayır diyerek hükümeti 16 Nisan akşamı ciddi şekilde uyaracaktır” diye konuştu.

“Almanya’nın tutumu Türkiye’ye karşıdır”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Almanya’daki Türklerle yapmak istediği toplantının iptal edilmesi ile ilgili sorulara Çiçek, "Almanya’nın tutumu Türkiye’ye karşıdır. CHP olarak, hem tüzel kişiler olarak, hem de Deniz Baykal milli tutumu gösterdi ve oradaki etkinlikleri iptal ettik. Ancak Türkiye’de muhaliflere, hayır diyenlere iktidarın çıkardığı engelleri de asla unutmuyoruz. Diyoruz ki iki yüzlü olmayın, samimi olun. Nasıl oradaki hukuk dışı uygulamalardan rahatsızsanız Türkiye’de de bunlara müsaade etmeyin diyorum. Samimiyete davet ediyoruz" şeklinde cevap verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.