Deniz Baykal yoğun bakımda !


BURSA ARENA / Haber Merkezi

CHP'nin eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, solunum sıkıntısı, yüksek ateş ve çarpıntı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı.

Ankara'da İbni Sina Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Baykal'a zatürre ve damar tıkanıklığı teşhisi konuldu.

HASTANEDEN SON AÇIKLAMA: BİLİNCİ AÇIK, KONUŞABİLİYOR

Deniz Baykal'ın beyne giden tıkalı damarı yapılan boyun anjiosu ile açıldı. Deniz Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili son açıklama da Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş tarafından yapıldı. 

Prof.Dr. İbiş şunları söyledi: "Her şeyden önce bilinci açık. Elbetteki bu olaylardan sonra 'hiç bir risk yoktur' diyemeyiz. O riskleri en küçük bir risk de olsa hekimler göz önünde bulundurmak zorunda. Zaten arkadaşlarımız da bunu göz önünde bulunduruyorlar. Ateşini bekliyorduk, çok doğal, ödemi bekleriz. Ama bunlar mutlaka kontrol altında tutulmalı. Gelişmelere göre zaman zaman ilaç tedavisi de gerekebilir." 

OPERASYON SONRASI DETAYLI AÇIKLAMA 

Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin detaylı açıklamayı da, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş yapmıştı. 

İbiş şunları söyledi: "08.00'de anjiyo ünitesine ilk müdahale için alınıyor. Beyne giden ana damarların birinde oluşan tıkanıklığı yapan pıhtıyı çıkarmak için müdahale ediliyor. Bu süreçte hiçbir komplikasyon oluşmuyor. Yoğun bakıma hastamızın tedavisi sürüyor. Bilinci gayet açık, konuşabiliyor. Güç kaybında da geriye dönüş görülüyor. Ayağı oldukça toparlandı, elindeki de iyileşme sürecinde. 48 saat yoğun bakımda takibi olacak."

İbiş, "Hafif bir hasardan bahsediliyor, bu büyük bir şans. İyileştikten sonra eski enerjisine kavuşacaktır. Beyin fonksiyonlarında herhangi bir sorun yok" diye ekledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BAYKAL'I ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi’nde yoğun bakımda tedavi altına alınan CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ı ziyaret etti. Gün boyu Baykal'ın ailesinden ve hastane yönetiminden sağlık durumu ile ilgili bilgi alan Erdoğan, hastane yönetiminden son durum hakkında bilgi aldı. Erdoğan, daha sonra hastaneden ayrıldı.

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN, BAYKAL'A ZİYARET

Başbakan Binali Yıldırım, eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ı, tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesinde ziyaret etti.

KILIÇDAROĞLU: DURUMU İYİ AMA ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇ KRİTİK

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Baykal'ı ziyaret etmek üzere Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi'ne gitti. Yaklaşık 30 dakika süren ziyaret sonrası hastane çıkışında basın mensuplarına açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu "Hastanedeki tüm görevli hekimlere yürekten teşekkür ediyoruz. Olağanüstü çaba harcandı ve Deniz Bey sağlıklı bir yapıya kavuşmuş oluyor" dedi.

Bayka'ın bilincinin yerinde olduğunu ve kendisiyle görüştüğünü söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Sohbet ettik, kendisi de konuşuyor. Ama önümüzdeki sürecin kritik olduğu söyleniyor. Önümüzdeki süreç için de umarız hiçbir engelle karşılaşmadan kısa süre içinde sağlığına kavuşur ve tekrar görevinin başına dönmüş olur. Hiçbir vatandaşım merak etmesin, Deniz Bey sağlıklı, konuşuyor. Sol ayağında ve kolunda bazı tıbbi açıdan sorun olduğu söylenmekle birlikte, hekimler uyardığı zaman sol ayağını, elini oynatıyor. Dolayısıyla o da zaman içinde aşılmış olacak. 

Sayın Başbakan sabah erken saatlerde aradı ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Sayın Baykal'ın ailesi ile de görüştük. Sayın Cumhurbaşkanı da Deniz Bey'in ailesini arayarak geçmiş olsun dileklerini iletmiş. Baykal'ın ailesi de büyük bir heyecanla sonucu bekliyor. Sağlık açısından sorunun büyük ölçüde aşılmış olması onları da mutlu etti. Gösterdikleri ilgi ve duyarlılık için bütün vatandaşlara teşekkür ediyoruz."

CHP'Lİ BİNGÖL'DEN AÇIKLAMA

Baykal'ın durumuna ilişkin açıklama hastane önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan CHP'li Tekin Bingöl'den geldi.

Bingöl şunları söyledi:

"Bugün sabahın erken saatlerinde solunum sıkıntısı, yüksek ateş ve çarpıntı şikayetleriyle önce bir özel hastaneye kaldırılıyor. Sonra ileri tetkik yapılmak üzerine İbni Sina Hastanesi'de sevki gerçekleştiriliyor. Bir pıhtı sonucu damar tıkanıklığı söz konusuydu. Yapılan anjio ile pıhtının yol açtığı sorunlar giderildi. Şu anda durumu iyi işlem bitmek üzere. Oradan yoğun bakımda tedavisi devam edecek. Bir damarda var tıkanıklık, tümüyle kapanması söz konusu değil. O da giderildi."

Baykal'ın oğlu Hacettepe Üniversitesi Hastanesi doktorlarından Prof. Dr. Ataç Baykal'ın da hastanede Baykal'ın yanında bulunduğunu kaydedildi. 

Öte yandan eşinin hastalandığı haberini aldığında Antalya'da bulunan eşi Olcay Baykal da Deniz Baykal'ın tedavi gördüğü hastaneye geldi.

"HAYATİ TEHLİKESİ YOK"

Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin eski CHP Milletvekili Yılmaz Ateş'ten de bir açıklama geldi. NTV canlı yayınına telefonla katılan Ateş, "Hayati tehlikesi yok. Tedavisi devam ediyor, doktor kontrolü altında. Sanırım kısa sürede sağlığına kavuşur" dedi. 

"HERHANGİ BİR SIKINTI YOK"

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin, şunları söyledi:

"Doktorları biraz sonra bir açıklama yapacaklar ama beyinde bir pıhtı atılmış, o temizlenmiş. 'Herhangi bir sıkıntı yok' diye doktorlardan bizzat duydum. Sağlığının yerinde olduğunu söylediler." 

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN KILIÇDAROĞLU'NA TELEFON

Deniz Baykal'ın sağlık durumu hakkında yetkililerden bilgi alan Başbakan Binali Yıldırım da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu. / NTV

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.