Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Türkiye ne zaman yükselişe geçmişse önüne hep tuzaklar döşenmiştir”

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Samsun Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye’nin yükselişe geçtiği, kendine büyük hedefler belirleyip oraya doğru yürümeye başladığı dönemlerde hep önüne tuzaklar döşendiğini belirterek, “Kimileri bilerek, kimileri bilmeyerek içimizdeki gafillerden bazıları da bu oyunda figüranlık yapmıştır” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonunda düzenlenen AK Parti Samsun Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Toplantısı'nda katılarak bir konuşma yaptı.

Samsun’un bu seçimlerde de tercihini hizmet siyasetinden, gönül belediyeciliğinden yana kullanacağına inandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan,  merhum şair Cemal Safi’nin Gelin Birlik Olalım şiirini okuyarak, “Evet, hem millet hem de AK Partililer olarak birlik ve beraberlik içinde düşmanı sevindirmeyerek, insaf ederek aydınlık geleceğimizi hep beraber inşa edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  kişisel hesaplarını şehrinin, partisinin, ülkesinin üzerinde tutan kişinin davasının değil enaniyetinin emrinde olduğunu belirterek, “Biz yolumuza şehrine ve ülkesine hizmet için yola çıkan, işte bu salondaki gibi dava erleriyle devam edeceğiz. Cumhur İttifakıyla kurduğumuz gönül birliğini inşallah hep birlikte yüceltecek, hep birlikte zafere taşıyacağız” diye konuştu.

“SAMSUN, KUTLU MÜCADELENİN RUHUNUN DA ŞEKİLLENDİĞİ YERDİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yılın Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışının 100. yıl dönümü olduğunu hatırlatarak Gazi’nin 16 Mayıs’ta İstanbul’dan yola çıktığını, 19 Mayıs’ta Samsun’a ulaşarak İstiklal Harbi’nin meşalesini yaktığını kaydetti.

Bu yıl 19 Mayıs’ı daha farklı bir heyecanla, daha farklı bir anlamla kutlanacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  şunları ekledi: “Önümüzdeki yıl da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının, 1923 yılında da Cumhuriyetimizin ilanının 100. yıl dönümüne ulaşacağız. Maziden atiye kurduğumuz köprünün önemli dönüm noktaları olan bu tarihleri hem bir hatırlatma hem bir muhasebe hem de hedeflerimize olan bağlılığımızın birer timsali olarak görüyorum. 19 Mayıs’tan başlayarak bir asırlık tüm kutlamaları gelecek nesillere bu vatanın hangi fedakârlıklarla kurulduğunu gösterecek şekilde gerçekleştireceğiz. Samsun, bu kutlu mücadelenin sadece ilk adımının atıldığı değil, aynı zamanda ruhunun da şekillendiği yerdir. Bazıları için Samsun’da atılan ilk adım da Ankara’da faaliyete geçen Meclis de Cumhuriyetimizin kuruluşu da demokrasiye geçişimiz de sadece slogandan, sadece istismardan ibarettir. Biz ise bunların her birini milletimizin kadim yolculuğunun yakın dönemdeki işaret taşları, yön levhaları olarak görüyoruz. Meseleye böyle baktığımız için de bu tarihlerin her birinin önemini, değerini, misyonunu, anlamını çok iyi biliyoruz. İşte bu anlayışla 2019’dan 2023’e kadar olan millî mücadele ve yeni devletimizin kuruluş dönemini kesintisiz bir kutluma programıyla değerlendirmeyi planlıyoruz. 16 Mayıs’ta başlayıp 29 Ekim 2023 yılına kadar devam edecek bu süreçte hem millî mücadelenin kendisini hem gerisindeki o muhteşem arka planı milletimizle birlikte ortaya koyacağız.”

“MEKKE’NİN, MEDİNE’NİN, MEDENİYETİMİZİN SEMBOLÜ DİĞER ŞEHİRLERİN ÜZERİNE TİTRİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başlangıçların önemli olduğuna vurgu yaparak; Moğolistan’a kadar gidip Orhun Anıtlarına sahip çıktıklarını, Orta Asya’dan Balkanlar’a, Avrupa’nın içlerinden Sudan’daki Sevakin Adası’na kadar her yerde ata mirasına dört elle sarıldıklarını, Kudüs davasını da canları pahasına sahiplendiklerini sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunun için Mekke’nin, Medine’nin, medeniyetimizin sembolü diğer şehirlerin üzerine çok titriyoruz. Bunun için Malazgirt’i, inşallah şimdi Ahlat’ta, Sultan Alparslan Malazgirt’e gitmeden önce Ahlat’ta çadırını kurdu ve orada geceleyip ondan sonra Malazgirt’e geçti, şimdi biz de inşallah Ahlat’ta orada gecelemek için Cumhurbaşkanlığı olarak orada bir makam yapıyoruz ve orada geceleyeceğiz, dualarımızı yapacağız, oradan yola çıkıp Malazgirt’e gideceğiz” değerlendirmelerinde bulundu.

Anadolu Selçuklu’yu, Osmanlı’yı, İstanbul’un Fethi’ni, Akdeniz’den Karadeniz’e gönül sınırları içindeki tüm coğrafyaları kalplerine kazıdıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale Zaferi’ni, Kut’ül Amare Zaferini, Samsun’dan başlayıp İzmir’e kadar süren büyük mücadeleyi hafızalarında hep canlı tuttuklarını söyledi.

SAMSUN’A YAPILAN YATIRIMLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun’u millet bahçesiyle, millet kütüphanesiyle, kıraathanesiyle, müzesiyle, kültürüyle, sanatıyla yüzüncü yıla uygun projelerle donatacaklarını anlatarak belediye başkan adaylarının bu hizmetleri yaparak Samsun’u ayrı bir cehreye büründüreceklerini kaydetti.

Konuşmasının devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun’u ekonominin lokomotif şehirlerinden biri hâline getireceklerini, Samsun’u yatırımlarla, projelerle, hizmetlerle donatmak için 16 yıldır gece gündüz çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun’a 28,5 milyar lira yatırım yaptıklarını, eğitimde 4 bin 832 adet yeni derslik inşa ettiklerini, şehre ikinci devlet üniversitesini kazandırdıklarını ve Samsun’un 54 bini aşan üniversite öğrencisiyle bir gençlik ve eğitim şehri olma yolunda ilerlediğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yükseköğrenim öğrencileri için 8 bin 865 kişi kapasiteli yurt binalarını hizmete açtıklarını, yıl içinde Çarşamba, Kavak ve Alaçam ilçelerinde toplamda bin kişi kapasiteli yükseköğrenim yurtlarının açılacağını birkaç yıla kadar da Samsun, Tekkeköy ve Terme’de toplamda 4 bin 550 kişi kapasiteli yeni yurtları açacaklarını sözlerine ekledi.

Samsun’da biri 35 bin, diğeri 5 bin seyirci kapasiteli 2 büyük stadyum ile spor salonları, yüzme havuzları, atletizm pistleri, futbol sahaları, buz pateni salonu, kayak eğitim merkezi, tenis kortları, gençlik merkezleri gibi tam 99 spor tesisi inşa ettiklerini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski stadın yerine millet bahçesi yapıldığını, bahçenin bir köşesine de güzel bir millet kıraathanesinin yakışacağını dile getirdi.

“SAMSUNLU ÇİFTÇİLERE 2 MİLYAR LİRA TARIMSAL DESTEK VERDİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlık, sosyal yardımlar, ulaşım, altyapı gibi alanlarda Samsun’a yapılan yatırımları anlatarak Samsunlu çiftçilere de toplamda 2 milyar lira tarımsal destek verdiklerinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılanlardan ana muhalefet partisi genel başkanının haberi olamayacağını belirterek, “Haberi olmaz da çünkü bunun derdi yalan, bunun derdi iftira. Aldığım paraları görüyorsunuz değil mi? Bakın 1,5 milyona yakın tazminata mahkûm oldu, işi gücü yalan. Ve şu anda devam eden mahkemeler var, onlardan da gelecek. Ama şimdi bunun için bir de bunun tazminatlarını ödemek üzere bir tazminat komisyonu CHP’nin içinde kurdular, para topluyorlar şimdi milletvekillerinden, onlardan toplanan parayla tazminatı ödeyecekler, onun için de rahat rahat yalan söyleyebiliyor” şeklinde konuştu.

Samsun’da işveren ve sigortalılara 1 milyar lira tutarında teşvik sağladıklarını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki dönemde Samsun’dan çok büyük bir atılım beklediklerini, 31 Mart yerel seçim çalışmalarını da “tevazuu, samimiyet, gayretle, önce millet önce memleket” çerçevesinde yürüteceklerini açıkladı.

Konuşmasında 20 Ocak 1989 tarihinde Malatyaspor maçı için yola çıkan ve Havza’da trafik kazası geçirerek hayatını kaybeden Samsunsporlu beş futbolcuyu rahmetle yâd eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski stadyumun yerine inşa edilecek millet bahçesinde yapılacak bir anıtla bu kazada hayatlarını kaybeden Samsunsporlu futbolcuların hatırasını yaşatacaklarını ifade etti.

“TÜRKİYE, 16 YILDIR YOLUNU AYDINLIK İSTİKAMETTE YÜRÜTÜYOR AMA YİNE ÖNÜNE TUZAKLAR KONUYOR”

Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye’nin yükselişe geçtiği, kendine büyük hedefler belirleyip oraya doğru yürümeye başladığı dönemlerde hep önüne tuzaklar döşendiğine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kimileri bilerek, kimileri bilmeyerek içimizdeki gafillerden bazıları da bu oyunda figüranlık yapmıştır. Cumhuriyetin ilk dönemlerinde başlatılan atılımların tek parti ve Millî Şef eliyle birer birer akamete uğratılması işte bunun bir örneğidir” diye ekledi.

Şehit Başbakan Adnan Menderes’in demokraside ve ekonomide önünü açtığı Türkiye’nin 27 Mayıs darbesiyle istikrarsızlık batağına sürüklenmesinin ve Turgut Özal’ın bin bir zahmet ve emekle inşa ettiği özgürlük ve kalkınma ikliminin uzun koalisyon yıllarında zehirlenmesinin aynı tezgâhın birer parçaları olduğunu bilgisini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şimdi Türkiye 16 yıldır bir kez daha yükseliş dönemine ve yine yolunu aydınlık istikamette yürütüyor ama yine önümüze tuzaklar konuyor. Son beş altı yıldır yaşadığımız hadiseleri şöyle bir gözünüzün önünden geçirin, hangisi bu ülkenin ve milletin menfaatini düşünen zihinlerin işi olabilir? Gezi olaylarıyla bu ülke çevreci mi yapılmak isteniyordu? Asla. 17-25 Aralık emniyet-yargı darbe girişimiyle hukukumuz mu tahkim edilmek isteniyordu? Asla. PKK’nın ve FETÖ’nün saldırılarına verilen destekle Türkiye’nin demokrasisi mi güçlendirilmeye çalışılıyordu? Asla. Çukur eylemleriyle birliğimize, beraberliğimize mi destek veriliyordu? Asla, kesinlikle hayır. Sınırlarımız ötesinden ülkemize yönelen tehditler karşısında, ülkesinin değil teröristlerin yanında yer alanlar geleceğimizi mi düşünüyordu? Asla.”

“CUMHUR İTTİFAKIYLA BİRLİĞİMİZİ, BERABERLİĞİMİZİ GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE ORTAYA KOYACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana muhalefet partisi genel başkanının Avrupa’da, Almanya’da, Avrupa Parlamentosunda Türkiye düşmanlarıyla terör örgütü YPG’nin temsilcileriyle fotoğraflar çektirdiğini, görüşmeler gerçekleştirdiğini anlatarak, “Söyle bana arkadaşını, söyleyeyim sana kim olduğunu. Tüm bu gayretlerin nedir amacı? Türkiye’nin önünü keserek yeniden türbülansa girmesini, patinaj yapmasını sağlamaktır. Bu işin başını çeken CHP’nin kimlerle birlikte hareket ettiğine baktığınızda, amacı zaten açık açıkça görürsünüz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediyeciliğin AK Parti’nin işi olduğunu vurgulayarak AK Parti’nin belediyelerdeki hizmetleriyle rüştünü ispatlamış bir kadro tarafından kurulduğunu, yönetildiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün itibariyle AK Parti’nin 58 ilde büyükşehir, il, ilçe ve belde adaylarının tanıtımını yaparak, seçim çalışmalarına başladığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarının ardından AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir ve 15 ilçenin AK Parti belediye başkan adaylarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alaçam ve Asarcık ilçelerinde Cumhur İttifakı kapsamında MHP’nin adaylarını destekleyeceklerini belirterek, “Herhangi en ufak bir şüphe olmadan AK Parti adayı neyse bizim için Milliyetçi Hareket Partisi adayı odur ve birliğimizi, beraberliğimizi güçlü bir şekilde ortaya koyacağız Cumhur İttifakıyla” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.