Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul esnaf ve sanatkârları ile iftar programına katıldı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İstanbul esnaf ve sanatkârları ile iftar programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’a yaptığımız yatırımların, getirdiğimiz hizmetlerin pek çoğunun ilhamını sizlerden aldık. Trafik sorunundan turizmin geliştirilmesine kadar hemen her alanda, önce sizleri dinledik, teşhislerinizi, tenkitlerinizi, taleplerinizi, tavsiyelerinizi aldık, sonra çözüm için kolları sıvadık. Hamdolsun el birliğiyle İstanbul'u bir dünya şehri hâline getirdik.. 200 binin üzerinde üyesi olan İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile bağlı 148 meslek kuruluşunun başlı başına bir ekonomik dev olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda İstanbul halkına hizmet için tezgâhının, direksiyonun, ekmek teknesinin başında ter döken tüm esnaf, sanatkâr kardeşlerime selamlarımı gönderiyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnaf ve sanatkârlara şükran borcu olduğunu ifade ederek, “Birkaç çürük elmanın, birkaç kendini bilmezin bu nezih ve büyük ailenin adını lekelemesine izin vermeden sizleri ekonomik ve sosyal olarak hak ettiğiniz konuma getirmek için hep birlikte çalışmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Geçmişte esnaflık yapmış biri olarak esnafların meselesini kendi meselesi gibi gördüğünü vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “İstanbul'a yaptığımız yatırımların, getirdiğimiz hizmetlerin pek çoğunun ilhamını yine sizlerden aldık. Trafik sorunundan turizmin geliştirilmesine kadar hemen her alanda, önce sizleri dinledik, teşhislerinizi, tenkitlerinizi, taleplerinizi, tavsiyelerinizi aldık, sonra çözüm için kolları sıvadık. Hamdolsun el birliğiyle İstanbul'u bir dünya şehri hâline getirdik.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, günümüz şartlarına uygun yeni bir esnaf ve sanatkârlar kanununu çıkardıklarını, sıkıntıya düşen esnafların borçlarını defalarca yapılandırdıklarını, emeklilik sonrası işine devam eden esnaf ve sanatkârın destek primi ödemelerini kaldırarak emekli maaşlarında yüzde 10’luk ilave bir artış sağladıklarını anlattı.

Esnaf ve sanatkârlara sigorta primi, sağlık hizmetlerinden yararlanma şartlarında kolaylık, istihdam desteği sağladıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ticari olarak kullanılan araçların yenilenebilmesi için ÖTV’yi sıfırlamıştık. Gerekirse önümüzdeki ay sonunda biten bu uygulamanın süresini de uzatabiliriz” açıklamasında bulundu. (Cumhurbaşkanlığı)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.