CHP’li İnce Balıkesir’de konuştu

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, referandum sonrası artacak milletvekili sayısını eleştirerek, "Bakan ve Cumhurbaşkanı yardımcıları da olunca 650 olacak. Yazık değil mi bu millete günah değil mi? Ne yapacak bu milletvekilleri" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Balıkesir Alihikmet Paşa Meydanı’nda düzenlediği mitingde Cumhurbaşkanlığı sistemini eleştirerek, Türkiye için uygun olmadığını savundu. Referandum sonrası artacak Milletvekili sayısına da değinen İnce, "550 milletvekili 600 olacak neden ? Hatta 650 olacak. ABD’nin nüfusu ne kadar 300 milyon. Milletvekili sayısı 435. Bizim nüfusumuz 80 milyon. 550 yetmiyor 600 yapacağız diyorlar. 600 milletvekili olacak mı olacak. Bu evet çıkarsa milletvekilleri bakan olabilecek mi hayır. Bakanlar dışarıdan atanacak. Şu an kaç bakan var Başbakan dahil 27. 600 de milletvekili olacak. 27 de Bakan olacak. Bir de Cumhurbaşkanı yardımcıları olunca 650 olacak. Ey evet demeyi düşünenler, biz bu kadar zengin miyiz? Yazık değil mi bu millete günah değil mi? Ne yapacak bu milletvekilleri. Yetkileri de elinden alınmış. Gen soru veremez, sözlü soru soramaz. İstediği zaman meclisi fesh edebilen bir Cumhurbaşkanı. Bu akıl sır erecek bir şey değil" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.