CHP Grup Başkanvekili Özel: “Mesele parti meselesi değil, memleket meselesidir”

Manisa’nın Salihli ilçesindeki panelde konuşan CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, “Mesele parti meselesi değil, memleket meselesidir” dedi.

CHP Salihli İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen panele konuşmacı olarak CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel ve İstanbul Milletvekili ve parti meclis üyesi Aykut Erdoğdu katıldı. Zafer Keskiner Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen panele CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ile Usta Gazeteci Uğur Dündar ile partililer ve vatandaşlar katıldı.

“Bu sefer biz kazanacağız”

Panelin açılış konuşmasını yapan CHP Salihli İlçe Başkanı İsmet Kocabıyık, “Hayırda hayır vardır diyerek çıktığımız bu yolda belirgin mesafe kat ettik. Salihli’de çalışmaya devam ediyoruz. Milletten saklanarak referanduma sunulmaya çalışılan bu değişikliği, öyle ümit ediyorum ki yüce Türk ulusu elinin tersi ile hayırsızlaştıracaktır. Bu rejim değişikliğine geçit vermeyecektir. Bu sefer biz kazanacağız. Yaşasın Cumhuriyet” dedi.

“Tek adama verilmek isteniyor”

Cumhurbaşkanlığı makamının devleti koordine eden makam olduğunu vurgu yapan CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Aykut Erdoğdu ise, “Artık cumhurbaşkanı partili olabilir hale geldi. Cumhurbaşkanı bir partinin genel başkanı olunca, ilk yetkisi milletvekili listesini yazabiliyor. Cumhurbaşkanı seçilebilmek için yüzde 51 oy alan bir partinin cumhurbaşkanı ve genel başkanı iseniz, TBMM’ndeki milletvekilinin yarısından fazlasını siz yazıyorsunuz. Çoğunluk sizde olunca, meclisteki kontrolü de elinize geçirmiş oluyorsunuz. Kısacası bugün, bu anayasa değiştirilerek tek adama verilmek istenmektedir” dedi.

“Rejim değişikliğine karşıyız”

Hiçbir mevki peşinde olmadıklarını ifade eden CHP Grup Başkan Vekili Özel de, “İçinde bulunduğumuz mesele parti meselesi değil, memleket meselesidir. Biz particilik yapmadan, anayasa değişikliğinde neden hayır diyeceğimizi, bizi tahrik edip, sinirlerimizi bozmaya çalışsalar da halkımıza anlatacağız” dedi.

“Bu ülkenin kaderini siz belirleyeceksiniz”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkan seçilse dahi başkanlık sistemine karşı olduklarını dile getiren Özel, "Bugün geldiğimiz noktada kimin olduğu hiç önemli değil. Biz son söylediğimiz lafı ilk baştan söylüyoruz. Seçilecek ilk başkan da, son başkan da Kemal Kılıçdaroğlu da olsa biz başkanlık sistemine karşıyız. Vatandaşımıza ikna etme görevi, sizlere düşüyor. Biz size sonuna kadar güveniyoruz. Çünkü bu ülkenin kaderini değiştirecek olan sizlersiniz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.