CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan hayatını kaybetti

BURSA ARENA / Haber Merkezi

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş Twitter'dan yaptığı açıklamada, "CHP Edirne Milletvekili, sevgili dostumuz, mücadele arkadaşımız ve ağabeyimiz ERDİN BİRCAN'ı saat 09.15'te kaybettik. Uzun bir süredir Ankara'da tedavi gören Erdin Bircan, pazartesi günü Edirne'de son yolculuğuna uğurlanacak" dedi. 

Parti çalışması için gittiği Iğdır'da 30 Temmuz'da beyin kanaması geçiren ve Ankara'da yoğun bakımda tedavi gören Bircan (59), bu sabah vefat etti.

Bircan'ın oğlu Eren Bircan da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "4 aydır süren mücadelede yenik düştük. Onur, gurur ve erdemi bize her gün yaşatan babamız Erdin Bircan'ı kaybettik. Babamızın son yolculuğu büyük sevdası Edirne'de olacaktır." ifadelerini kullandı.

Edirne'nin Enez İlçesine bağlı Hasköy'de 1959'da doğan Erdin Bircan, İstanbul Hasköy Lisesinde okuduğu yıllarda gençlik hareketlerine katıldı. Özel sektörde yöneticilik yapan Bircan, sivil toplum kuruluşlarında çeşitli görevlerde bulundu.

Kurucuları arasında yer aldığı Trakyalı Yöneticiler ve İş Adamları Derneği'nde (TRYİAD) iki dönem başkan yardımcılığı görevini üstlenen Bircan'ın, Keşan Ticaret Sanayi Odası, İstanbul Tekstil Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Sanayi Odası, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Beşiktaş Spor Kulübü üyesiydi.

TBMM'de 25 ve 26. dönemlerde milletvekili olarak görev yapan Bircan, 24 Haziran seçimlerinde de Edirne'den parlamentoya girmeye hak kazandı.

Erdin Bircan evli ve iki çocuk babasıydı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN ZİYARET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tedavi gördüğü İbni Sina Hastanesinde hayatını kaybeden Edirne Milletvekili Erdin Bircan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Hastaneye gelen Kılıçdaroğlu, Bircan'ın eşi Bahriye Bircan ile oğulları Erdem ve Eren Bircan'a başsağlığı dileklerini iletti.

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler daha sonra uçakla Edirne'ye gönderilmek üzere Çankaya Belediyesine ait araca konan cenazeyi dualarla uğurladı.

Cenaze aracının ayrılışının ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, "Bugün bizim acı bir günümüz. Uzun süredir tedavi görüyordu Erdin Bey. Doktorlar ellerinden gelen bütün çabaları gösterdiler. Aile büyük bir umutla bekliyordu ama sonunda hak tecelli etti ve kendisi vefat etti. Allah rahmet eylesin. 'Başımız sağolsun' diyorum bütün arkadaşlara, dostlara." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, açıklamasının ardından hastaneden ayrıldı.

Öte yandan, Bircan ailesine, TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu, TBMM Başkanvekili Levent Gök, Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve bazı CHP'li isimler de taziye ziyaretinde bulundu.

KILIÇDAROĞLU'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne Milletvekili Erdin Bircan'ın yaşamını yitirmesinin ardından sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından başsağlığı mesajı yayımladı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, mesajında, "Edirne Milletvekilimiz Erdin Bircan'ı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyim. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun" dedi. / Habertürk

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.