CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık: “Üst üste gelen zamlar, artan işsizlik ve borçlar sonucu; aile içi şiddet eğilimi artmaktadır"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

CHP Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, Ağustos ayında 41 kadının erkekler tarafından öldürüldüğünü, cinsel şiddetin ise kapalı kapılar ardında devam ettiğini dile getirdi.

Eylül ayının ilk haftasında da bu tablonun değişmediğini ve Türkiye’nin dört bir yanından şiddet haberlerinin basına yansıdığını kaydeden Karabıyık, “Kadınlar en yakınları tarafından hayattan koparılıyor. Ağustos ayında 10 kadın eşi, 5’i akrabası, 3’ü babası, 3’ü oğlu tarafından öldürüldü. 15 kadın şüpheli cinayetlere kurban gitti, 13 kadının ise neden öldürüldüğü tespit edilemedi. Her ay onlarca kadının hayatını kaybetmesi, yüzlercesinin şiddet görmesi, yaşadığı şiddeti gizlemesi artık değişmesi gereken bir tablodur.

Kadınların neden öldürüldükleri tespit edilerek bu gerekçeler hızla çözülmelidir” dedi. Ağustos ayında 6 kadının ekonomik gerekçelerle hayatını kaybettiğinin de altını çizen Karabıyık, “Üst üste gelen zamlar, artan işsizlik ve borçlar sonucu; aile içi şiddet eğilimi artmaktadır. Şiddet tehdidi nedeniyle milyonlarca kadın baskı altında yaşamakta, toplumsal hayata daha az katılmaktadır. Bunun çözümü hepimizin elindedir. Türkiye, elimizden bir şeyin gelmediği bir ülke olmaktan çıkmalı, kadınlarımızı her türlü şiddetten ve cinayetlerden korumak için ne gerekiyorsa yapılmalıdır” sözleriyle açıklamasını tamamladı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.