Çanakkale Zaferi, Diyarbakır’da Kürtçe Çanakkale Türküsü ile kutlandı

Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü Diyarbakır’da düzenlenen konserle kutlandı. Konserde Kürt Sanatçı İbrahim Candan’ın ilk kez okuduğu Kürtçe Çanakkale Türküsü büyük beğeni topladı.

Her yıl büyük bir coşkuyla kutlanan Çanakkale Zaferi için Diyarbakır’da bir konser etkinliği düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Diyarbakır Klasik Türk Sanat Müziği Korosu ile Büyükşehir Belediyesi Müzik Topluluğu’nun ortaklaşa düzenlediği konser iki bölümden oluştu. Birinci bölümde Klasik Türk Sanat Müziği Korosu, ikinci bölümde de Büyükşehir Belediyesi Müzik Topluluğu konsere gelenlere müzik ziyafeti sundu. Müzikseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konsere ilk kez seslendirilen Kürtçe Çanakkale Türküsü damga vurdu. Büyük alkış alan türküyü Kürt Sanatçı İbrahim Candan seslendirdi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Fuat Eker, düzenlenen etkinlikle ilgili olarak, “Çanakkale’yi anmak, Çanakkale ruhunu yaşatmak adına bu etkinliği gerçekleştirdik. Çünkü Çanakkale’de bu ülkenin evlatları gidip savaştı ve şehit oldu. Bütün ülkece bilinen Çanakkale Türkümüzü ilk defa Kürtçe seslendirdik. Olumlu tepkiler de aldık. İlk defa bu konserimizde arkadaşlarımız seslendirdi. Güzel olduğu inancındayım” dedi.

Konser daha sonra, Büyükşehir Belediyesi Müzik Topluluğu’nun seslendirdiği şarkılarla sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.