Basın Kartı almaya ilişkin kurallar değiştirildi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, bugünden itibaren Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanlığı'na bağlanırken, basın kartları yönetmeliğinde de muhtelif değişmeler yapıldı.

Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Basın kartlarına ilişkin usul ve esaslar Yönetmeliğindeki yeni hükümlere göre;

Basınla ilgili bir lisans veya lisansüstü programından mezun olanlar için basın kartı alma süresi altı ay olarak belirlendi. Başka bir  lisans veya meslekle ilgili bir ön lisans programından mezun olanlar için basın kartı alma süresi dokuz ay, ön lisans mezunları için 12 ay ve lise mezunları için on sekiz ay olarak  kararlaştırıldı. Basın yayın kuruluşu sahipleri veya tüzel kişi temsilcileri ile yönetim kurulu başkanları için de bekleme süresi 12 ay olarak esas tutuldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.