Başbakan’dan Hollanda’ya tepki

Başbakan Binali Yıldırım, Hollanda’ya tepki göstererek, "Avrupa’yı buradan uyarıyorum. Bunlar dostluğa sığmaz. Bunlar müttefikliğe sığmaz. Türkiye’nin düşmanlarına dostluk yapanlar. Türkiye’ye düşmanlık yapmış olurlar. Biz buradan bir kez daha diyoruz ki ey Avrupa, lütfen Türkiye’nin iç işlerine, siyasetine burnunuzu sokmayın. Taraf olmayın. Eğer taraf olursanız bunun hesabını da bu millet verir" dedi.

Balıkesir’de Kuvai Milliye Meydanı’nda vatandaşlara seslenen Başbakan Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na izin vermeyen Hollanda’ya tepki gösterdi. PKK; FETÖ ve CHP’den sonra Avrupa’nın da hayır dediğini kaydeden Başbakan Yıldırım, "Neden hayır dediklerini biliyoruz. CHP’nin ısrarla, neden hayır dediğini bu millet bir türlü anlamıyor, anlamayacak. Hayır’cılar, kervanına Avrupalılar da katıldı. Almanya; arkasından Hollanda. Bunlar da hayırcı oldular. Dikkat ederseniz, oraya gurbetçilerimizle vatandaşlarımızla buluşmaya giden bakanlarımıza, milletvekillerimize yasak koyuyorlar. Engel çıkarıyorlar. Ne kadar engel çıkarırsanız çıkarın. Bizim memleket sevdamızı, gurbetteki kardeşlerimiz 16 Nisan’da size bunun cevabını sandıkları doldurararak vereceklerdir. Bakın biz Türkiye olarak, sizin seçim işlerinize iç siyasetinize karışmıyoruz. Ama gördüğüm kadarıyla başta PKK terör sempatizanları, FETÖ’cüler olmak üzere ne kadar Türkiye’nin aleyhinde çalışan varsa, sizin için baş köşede yer buluyor. Bunu yapmayın. Buradan uyarıyorum. Bunlar dostluğa sığmaz. Bunlar müttefikliğe sığmaz . Türkiye’nin düşmanlarına dostluk yapanlar. Türkiye’ye düşmanlık yapmış olurlar. Biz buradan bir kez daha diyoruz ki ey Avrupa, lütfen Türkiye’nin iç işlerine, siyasetine burnunuzu sokmayın. Taraf olmayın. Eğer taraf olursanız bunun hesabını da bu millet verir" dedi.

Türk Halkı’nın Kurtuluş Savaşı’nda durdurulamadığını hatırlatan Başbakan Yıldırım, "Bugün mü durduracaklar. Elbette durduramazlar. Büyük Türkiye’den büyüyen, gelişen Türkiye’den rahatsız olanları biz de 16 Nisan’da evet evet evet diyerek rahatsız edeceğiz. Evet diyeceğiz, bu hain örgütlerin sonuna getireceğiz. Ekonomiyi büyüteceğiz, Türkiye’nin gücüne güç katacağız. Evet diyerek aydınlık yarınları hep birlikte inşa edeceğiz. Türkiye’nin geleceğini evet oylarıyla daha güçlü inşa edeceğiz. Biz and içtik, yemin ettik. 21. Yüzyıl mutlaka Türkiye’nin yılı olacaktır. Yeni hükümet sistemiyle beraber Türkiye artık, bu engellemelerden, bu ayak bağlarından kurtulacak. Yolumuza devam edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği, muassır medeniyetler seviyesine zaman kaybetmeden ilerlemeye kararlılıkla devam edeceğiz. Yeni sistemle birlikte, artık ekonomik krizler tarihe karışacak. Belirsizlikler ortadan kalkacak. Ekonomi, daha sağlam bir zeminde kararlı şekilde büyüyecek. Bu değişiklikle birlikte terörle mücadelede artık ihanetler olmayacak. Güvenlik güçlerimiz, istihbarat birimlerimiz, hükümet bütün kurumlarla uyum içinde her türlü terörün üzerine kararlılıkla gidecek. Sistemle birlikte ülkede, kutuplaşmalar sona erecek, millet bir olacak, beraber olacak iri olacak, birlikte Türkiye olacak. Kutuplaşma, gerilim, korku siyasetinden medet umanlar, artık işsiz kalacak. Muhalefet kendini değiştirmek zorunda kalacak. Artık muhalefet de çalışmak zorunda kalacak. 80 milyon bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Birlikte Türkiye olacağız"diye konuştu

"Almanya ve Hollanda’ya sandıkta gereken cevabı vereceğiz"

Başbakan, milletin Avrupa’ya sandıkta cevap vereceğini ifade ederek, "16 Nisan’da Almanya’ya da Hollanda’ya da, Avrupa’da hayır çıkarması için gayret edenlere, gereken cevabı vereceğiz. Şunu unutmayın. Evet çıktığında Türkiye’nin bütün düşmanlarının hevesleri kursağında kalacak. Terör örgütleri diz çökecek. Vesayet odakları, el aman dileyecek. Türkiye’nin büyümesinden rahatsız olanlar diz çökmeye mahkum kalacak. Onun için 16 Nisan’da hep birlikte sandıkta olacağız" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.